Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Xiaomi: Ετοιμάζει το πρώτο της μοντέλο

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Xiaomi: Ετοιμάζει το πρώτο της μοντέλο

ΝΕΑ

Xiaomi: Ετοιμάζει το πρώτο της μοντέλο

ΝΕΑ

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός πλέον στρέφεται στην κατασκευή του πρώτου του μοντέλου, εξαγγέλλοντας το λανσάρισμά του.

Advertisement
Advertisement

Αφού ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την εταιρική του σύσταση στα τέλη Αυγούστου, το τμήμα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Xiaomi, Xiaomi EV Company Limited έχει εστιάσει όλες τις δυνάμεις του στην εξέλιξη του πρώτου μοντέλου.

Και όπως αναφέρει το Reuters, ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού, Lei Jun, ανήγγειλε ότι θα λανσαριστεί στην αγορά εντός του πρώτου τριμήνου του 2024. Οι πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα από τον επικεφαλής μάρκετινγκ της Xiaomi, Zang Ziyuan, μέσω ανάρτησής του στο Weibo.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, λοιπόν, υπό το έμβλημα της Xiaomi EV βρίσκεται προ των πυλών, με την εταιρεία να ανακοινώνει «άλμα» στη τιμή της μετοχής της κατά 5,4%.

Advertisement
Advertisement

Προσώρας δεν έχει διαρρεύσει ο τύπος του οχήματος με το οποίο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην αυτοκινητοβιομηχανία, ούτε ξεκαθαρίζει αν για την εξέλιξή του θα βασιστεί στις δικές της δυνάμεις, ή θα αναζητήσει εταίρους.

Όπως, ωστόσο, σας έχουμε ενημερώσει, ο επικεφαλής της μάρκας, Zang Ziyuan, έχει αναφέρει πως το εύρος των τιμών των τετράτροχων προϊόντων της θα ορίζεται στα 12.500-37.000 ευρώ, μ’ αποτέλεσμα να είναι αρκετά προσιτά.

Advertisement

Κρίνοντας, λοιπόν, από την τιμολογιακή πολιτική, η Xiaomi δεν βάζει στο στόχαστρο την πανίσχυρη στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης Tesla, αλλά εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως είναι οι Nio,Xpeng Motors, BYD και η νεοσύστατη Zeekr.

Η εταιρεία θα επενδύσει σε βάθος δεκαετίας 10 δισεκατομμύρια δολάρια, με στόχο «να προσφέρει έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα που θα καθιστούν τις υπηρεσίες της προσιτές σε όλο τον κόσμο».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά της Xiaomi θα είναι πραγματικά φθηνά
Xiaomi: Από τα κινητά τηλέφωνα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
Το κρυφό όπλο της Xiaomi για να… χτυπήσει το Apple Car