Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το κρυφό όπλο της Xiaomi για να… χτυπήσει το Apple Car

Ελλάδα 8:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το κρυφό όπλο της Xiaomi για να… χτυπήσει το Apple Car

ΝΕΑ

Το κρυφό όπλο της Xiaomi για να… χτυπήσει το Apple Car

ΝΕΑ

H Xiaomi εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη του πρώτου της αυτοκινήτου, και ήδη ενορχηστρώνει το σχέδιό της για την αναχαίτιση της Apple.

Advertisement
Advertisement

Το ντεμπούτο της στο πεδίο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επισημοποίησε πριν από λίγες μέρες η Xiaomi, ανακοινώνοντας την ίδρυση της Xiaomi EV. Πλέον, η μάρκα στρέφεται με αποφασιστικότητα στην εξέλιξη του πρώτου της αυτοκινήτου, το οποίο θα αποτελεί το αντίπαλο δέος του Apple Car.

Ο τεχνολογικός γίγαντας της Κίνας, κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν αποκαλύπτει στοιχεία που αφορούν τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, η το χρονοδιάγραμμα που αφορά το λανσάρισμα. Σύμφωνα, ωστόσο, με κινεζικά δημοσιεύματα, κάθε κίνηση της Xiaomi είναι άρτια μελετημένη και έχει ξεκάθαρο στόχο.

Ως εκ τούτου, το μοντέλο της εταιρείας θα παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προλαβαίνοντας την Apple. Η τελευταία δεν δείχνει πρόθυμη να επισπεύσει το ντεμπούτο της στον αυτοκινητικό κλάδο και κατά συνέπεια το Apple Car δεν αναμένεται να λανσαριστεί πριν το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται πως χαρίζει χαμόγελα στους διοικούντες της Xiaomi, δεδομένου ότι πιστεύουν πως όποια εταιρεία λανσάρει πρώτη το αυτοκίνητό της, θα είναι και αυτή που θα εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ειδικότερα, οι Κινέζοι θεωρούν πως εφόσον προλάβουν την Apple θα κατοχυρώσουν ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά που θα είναι αδύνατο να χαθεί στη συνέχεια.

Advertisement

Για να διατηρήσει τα ηνία, η Xiaomi, μάλιστα, σχεδιάζει να ανανεώνει το μοντέλο της σε ετήσια βάση, γεγονός που θα της επιτρέψει να διατηρεί ακέραιο το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού για το προϊόν της.

Η συγκεκριμένη πολιτική θα ακολουθηθεί για τρία συναπτά έτη και, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να εδραιωθεί η Xiaomi στα αυτοκινητικά δρώμενα.

Advertisement

Η εταιρεία ποντάρει πολλά στο αυτοκίνητό της, κάτι που καταδεικνύει και από το γεγονός ότι επικεφαλής της νεοσύστατης Xiaomi EV είναι ο Lei Jun, ιδρυτής της Xiaomi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Xiaomi: Από τα κινητά τηλέφωνα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
Xiaomi: Αναζητά συνεργάτη για το αυτοκίνητό της
Η Xiaomi μπορεί να αποκτήσει τη Saab

Advertisement