Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Xiaomi: Αναζητά συνεργάτη για το αυτοκίνητό της

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Xiaomi: Αναζητά συνεργάτη για το αυτοκίνητό της

ΝΕΑ

Xiaomi: Αναζητά συνεργάτη για το αυτοκίνητό της

ΝΕΑ

Η Xiaomi βρίσκεται στη φάση της αναζήτησης του εταίρου με τον οποίο θα φτιάξει το δικό της αυτοκίνητο που θα είναι ανταγωνιστικό προς το Apple Car.

Advertisement
Advertisement

Η Xiaomi είναι ένας από τους τεχνολογικούς γίγαντες που έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι σχεδιάζουν επέκταση στην αγορά αυτοκινήτων.

Μέχρι στιγμής όμως, η πρόοδος που έχει κάνει στο θέμα είναι μικρή, παρά το γεγονός πως όπως ισχυρίζεται η ίδια η εταιρεία, είναι έτοιμη να επενδύσει τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια για το project που θα τη βάλει στην αγορά των αυτοκινήτων. Το ύψος της επένδυσης που δηλώνει η Xiaomi ότι είναι έτοιμη να κάνει, οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα πρέπει να περιμένουμε ένα αυτόνομο όχημα ανάλογο με το πολυδιαφημισμένο Apple Car, του έτερου τεχνολογικού κολοσσού. Η Κινέζικη εταιρεία αυτή την περιοδο βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης της αυτοκινητοβιομηχανίας με την οποία θα συνεργαστεί προκειμένου να προχωρήσει το project με το αυτοκίνητο που θα έχει την «υπογραφή» της.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους πιθανότερους υποψήφιους συνεργάτες, είναι και η Great Wall Motors που έχει έδρα στην Κίνα και αυτό είναι πολύ βολικό. Μάλιστα, πολύ πρόσφατα, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, επισκέφθηκε πρόσφατα το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της GWM πιθανότατα για να κάνει μια πρώτη διερευνητική συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι πληροφορίες πάντως, που θέλουν την Xiaomi να τοποθετεί χρονικά την παρουσίαση του αυτοκινήτου της, το 2024- 2025, κάτι που θα την φέρει «απέναντι» στο αντίστοιχο της Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά της Xiaomi θα είναι πραγματικά φθηνά
Το «έξυπνο» ηλεκτρικό σκούτερ της Xiaomi (video)
Τι πραγματικά συμβαίνει με το Apple Car;

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement