Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά της Xiaomi θα είναι πραγματικά φθηνά

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά της Xiaomi θα είναι πραγματικά φθηνά

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά της Xiaomi θα είναι πραγματικά φθηνά

ΝΕΑ

Η Xiaomi δεν σκοπεύει να χτυπήσει την Tesla, αλλά να ικανοποιήσει τις ανάγκες μετακίνησης της μεσαίας τάξης.

Advertisement
Advertisement

Την δραστηριοποίηση της στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας ξεκινά η Xiaomi, όπως έγινε επίσημα γνωστό στις αρχές Απριλίου.

Για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου επενδυτικού της εγχειρήματος η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphones θα ιδρύσει μια θυγατρική εταιρεία, ενώ θα προχωρήσει στην επένδυση 10 δις δολαρίων σε βάθος 10ετίας.

Την εξέλιξη του πρώτου της μοντέλου θα αναλάβει η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall, ενώ επικεφαλής του νεοφυούς οργανισμού θα είναι ο CEO της Xiaomi, Lei Jun. «Πρόκειται για το τελευταίο μεγάλο πρότζεκτ της ζωής μου», δήλωσε ο Jun κατά τη διάρκεια πρόσφατης παρουσίασης του αυτοκινητικού οράματος της εταιρείας, λόγια που μαρτυρούν τον ενθουσιασμό που επικρατεί στις τάξεις της Xiaomi.

Advertisement
Advertisement

Μοντέλα μαζικής παραγωγής για τη μεσαία τάξη

Σχετικά με το είδος των μοντέλων, όπως γνωστοποίησε ο Jun, αυτά θα υποβάλλονται σε μαζική παραγωγή, με το εύρος των τιμών να ορίζεται στα 100.000 – 300.000 yuan, δηλαδή 12.500-37.000 ευρώ. Όπως μαρτυρούν τα παραπάνω νούμερα, η Xiaomi δεν στοχεύει να εξελιχθεί σε ανταγωνιστή της Tesla, η οποία κυριαρχεί στην Κίνα, αλλά βάζει στο… στόχαστρο τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες που στη συντριπτική τους πλειονότητα προσφέρουν προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο κοινό.

Advertisement

Επίσημα στοιχεία για τα segments στα οποία αναμένεται να εστιάσει η Xiaomi δεν υπάρχουν, με τις πληροφορίες, όμως, να κάνουν λόγο για λανσάρισμα μικρών sedan και SUV.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιεύματα, η απόφαση της Xiaomi να αναπτύξει το δικό της αυτοκίνητο, δεν επήλθε από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά αποτέλεσε το προϊόν ατελείωτων διαβουλεύσεων και συναντήσεων των επικεφαλής της με κορυφαία στελέχη του αυτοκινητικού κλάδου.

Advertisement

Ακόμη, η εταιρεία θεωρεί πως σύμμαχός της στην ανάπτυξη ενός «έξυπνου» ηλεκτρικού μοντέλου είναι η τεχνογνωσία που κατέχει στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών, και ως εκ τούτου πολλές από τις βασικές τεχνολογίες της θα ενσωματώνονται και στα μοντέλα της.

Το πρώτο μοντέλο της Xiaomi θα διατεθεί σε τρία χρόνια. Αρχικά το λανσάρισμα θα αφορά αποκλειστικά την κινεζική αγορά, με την εξαγωγή του να εξαρτάται από την ζήτησή του.

Ο CEO της Xiaomi, Lei Jun

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai i30 Fastback 1.5 T-GDi 160 PS 48V
Το νέο, σπορ Hyundai Kona Ν αποκαλύπτεται
Δοκιμή: Hyundai i20 1.2 84ps

Advertisement