Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsautoCHOICE

ΝΕΑ

Xiaomi: Από τα κινητά τηλέφωνα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση που περιλαμβάνουν επένδυση 10 δισ. δολαρίων.

Επένδυση 10 δισ. δολαρίων στην ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε ο Lei Jun, ιδρυτής της Xiaomi, ο οποίος μάλιστα εκτίμηση ότι τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα θα καταγράψουν την εξαιρετική πορεία που έχουν και τα κινητά τηλέφωνα του ομίλου.

Ειδικότερα η Xiaomi EV Company Limited ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την εταιρική σύστασή της, με καταχωρημένο κεφάλαιο RMB 10 δισεκατομμυρίων η οποία θα δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με εκπρόσωπό της τον Lei Jun, Ιδρυτή της Xiaomi.

Να υπενθυμίσουμε πως προς το τέλος Μαρτίου του 2021, ο Lei Jun, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, είχε ανακοίνωσε την επιχειρηματική πρωτοβουλία της Xiaomi για ηλεκτροκίνητα οχήματα και για τη δέσμευση της εταιρείας να προχωρήσει σε επένδυση συνολικού ύψους USD 10 δισεκατομμυρίων εντός της επόμενης δεκαετίας, με αρχική επένδυση ύψους RMB 10 δισεκατομμυρίων.

Ο Lei Jun θα ηγηθεί της νέας ομάδας και ως νομικός εκπρόσωπος της νέας εταιρείας Xiaomi EV Company Limited, έχει αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα του στην επίτευξη όλων των υποσχέσεων του, επιδεικνύοντας σταθερή αποφασιστικότητα και πίστη για το εγχείρημα.

Από τη στιγμή που η Xiaomi ανακοίνωσε την ίδρυση του τμήματος ηλεκτροκίνητων οχημάτων, κατέστη η ίδια, ελπίδα για αναζωογόνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας και εκπρόσωπος της ανανέωσης  του αναπτυξιακού δυναμικού του κλάδου. Στα τέλη Ιουλίου, ο Lei Jun προσέλαβε νέα ταλέντα για το Τμήμα Αυτόνομης Οδήγησης (Autonomous Department).

Στα τέλη Αυγούστου, κατά την παρουσίαση της κερδοφορίας του δεύτερου τριμήνου του 2021, ο Wang Xiang, Εταίρος και Πρόεδρος της Xiaomi, δήλωσε πως ένιωσε την αμέριστη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τη Xiaomi, η οποία είχε ήδη λάβει πάνω από 20.000 βιογραφικά.

Η ομάδα της Xiaomi EV επέλεξε με προσοχή τα νέα ταλέντα και σχημάτισε μια ομάδα περίπου 300 εργαζομένων.

Η ισχυρή απήχηση της στράτευσης ταλέντων απέδειξε πως η Xiaomi έχει μετατραπεί σε μια ανερχόμενη δύναμη, η οποία σηκώνει στην πλάτη της τις μεγάλες προσδοκίες των ειδικών της αγοράς. Και ενώ η ομάδα μεγαλώνει με μεγάλη ταχύτητα, η Xiaomi συνεχίζει να καλεί στους κόλπους της νέα ταλέντα.

Μέσα σε πέντε μήνες από την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας Xiaomi EV, μέχρι την επίσημη ίδρυση της EV Company, η ομάδα EV της Xiaomi έχει διεξαγάγει μια τεράστια έρευνα χρηστών, καθώς και σειρά ελέγχων της αλυσίδας παραγωγής, με πάνω από 2.000 συνεντεύξεις/ερωτηματολόγια και επισκέψεις σε περισσότερους από 10 εκπροσώπους του κλάδου και συνεταίρους, με επόμενα βήματα τον πλήρη προσδιορισμό του προϊόντος και τη διαμόρφωση της ομάδας.

Επίσης, στις 25 Αυγούστου, η Xiaomi ανακοίνωσε την απόκτηση της εταιρείας αυτόνομης οδήγησης DeepMotion Tech. Η κίνηση αυτή δείχνει πως η εταιρεία έχει αρχίζει να εστιάζει στην ανάπτυξη τεχνολογίας και νέων ταλέντων στο χώρο της αυτοκίνησης.

Αυτή τη στιγμή το τμήμα R&D της Xiaomi στελεχώνεται από 16.000 μηχανικούς ενώ τα έξοδα του τμήματος, για το 2020, ανήλθαν στα RMB 10 δισεκατομμύρια. Με αυτόν το τρόπο η Xiaomi τεκμηριώνει τις δυνατότητες και την πίστη της στη δημιουργία μιας πλούσιας δεξαμενής ταλέντων και τεχνολογιών. Τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα της Xiaomi στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, των νέων υλικών και άλλων πόρων, θα αποτελέσουν στέρεα θεμέλια για το τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Άλλωστε τα συνολικά έσοδα της εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα RMB 87.8 δισεκατομμύρια, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για την περίοδο ανήλθαν στα RMB 6.3 δισεκατομμύρια, που αντιστοιχεί σε ανάπτυξη 87,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Xiaomi: 500 προσλήψεις για την εξέλιξη της αυτονομίας
Η Xiaomi μπορεί να αποκτήσει τη Saab
Τα ηλεκτρικά της Xiaomi θα είναι πραγματικά φθηνά

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto