Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

VW ID. Life: Έτσι θα είναι τα νέα μικρά ηλεκτρικά του ομίλου

Ελλάδα 15:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID. Life: Έτσι θα είναι τα νέα μικρά ηλεκτρικά του ομίλου

Mobility

VW ID. Life: Έτσι θα είναι τα νέα μικρά ηλεκτρικά του ομίλου

Mobility

Σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα αδέλφια του (ID.3 και ID.4) που έχουν την κίνηση στους πίσω τροχούς, το πρωτότυπο ID. Life έχει σχεδιαστεί, να έχει την κίνηση εμπρός. Μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα (MEB Entry) προσαρμοσμένη όμως ειδικά για αυτοκίνητα πόλης.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση παραγωγής του VW ID. Life αναμένεται το 2025 ενώ την ίδια χρονιά θα ακολουθήσουν τα αντίστοιχα μοντέλα της Skoda και της Seat.

Ο ηλεκτροκινητήρας, του μοντέλου της VW, (πιθανόν το ID.2) θα διαθέτει αρκετή δύναμη (231 ίππους και 290 Nm ροπής ) στους εμπρός τροχούς, η οποία δίνει 0-100 χλμ./ ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα και τελική έως 180 χλμ./ώρα

Η μπαταρία των 57 kWh (62 kWh μεικτά) παρέχει αυτονομία περίπου 400 χιλιόμετρα, με βάση τον κύκλο WLTP. Υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση DC, η οποία μεταφράζεται σε αυτονομία 163 χιλιομέτρων σε μόλις 10 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Με τέσσερα χρόνια αναμονής μέχρι να βγει στο δρόμο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η VW, βελτιώσει αυτές τις τιμές για το αυτοκίνητο παραγωγής.

Επειδή, σχεδόν πάντα πρέπει να ακολουθήσει και ένα μοντέλο SUV, η VW σχεδίασε το concept ID. Life ως ένα «αυτοκίνητο πόλης με χαρακτήρα Crossover». Έχει μια γενναιόδωρη απόσταση από το έδαφος 190 χιλιοστών σε συνδυασμό με 26ο  και 37ο  γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης, αντίστοιχα.

Advertisement

Επειδή είναι εξελιγμένο σε πλατφόρμας ηλεκτρικού, είναι επίσης εξαιρετικά ευρύχωρο και πρακτικό παρά το μικρό του μέγεθος μόλις 4091 mm, πλάτος 1845 mm και ύψος 1599 mm.

Advertisement

Παρόλο που είναι σημαντικά μικρότερο από ένα Golf Mk8, το μεταξόνιο του LIfe (2650 mm) είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του best-seller αυτοκινήτου της VW. Η απόσταση μεταξύ των αξόνων δίνει στο ηλεκτρικό πρωτότυπο μεγάλο χώρο για τα πίσω πόδια καθώς και εξαιρετική χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ έως και 1.285 λίτρα διαθέσιμα μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Οι μηχανικοί της VW δημιούργησαν επίσης έναν χώρο αποθήκευσης 68 λίτρων στην μπροστινή περιοχή, όπου υπάρχει ακόμη ένας χώρος με όγκο περίπου 8 λίτρων για την αποθήκευση του καλωδίου φόρτισης. Μιλώντας για χώρο αποθήκευσης, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η τσέπη της πόρτας, η οποία λειτουργεί ως επαγωγικό μέσο φόρτισης για smartphone.

Advertisement

Το ID. Life είναι μια άλλη ιδέα που δεν έχει κανονικούς πλευρικούς καθρέφτες, αλλά κάμερες για καλύτερη αεροδυναμική. Ακόμα και ο εσωτερικός καθρέπτης έχει επίσης αντικατασταθεί από μια κάμερα, η οποία δείχνει… πλάνα σε μια οθόνη εννέα ιντσών.

Η VW έχει τοποθετήσει στο εσωτερικό μια αναδιπλούμενη οθόνη προβολής, που συμπληρώνεται από μια κονσόλα παιχνιδιών, η οποία είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι δεν θα την δούμε το αυτοκίνητο παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID.3-ID.4: Κορυφαία τεχνολογία μπαταριών και φόρτισης
VW ID.3: Κορυφαία διάκριση και στην παθητική ασφάλεια
Ποιοι και που μπορούν να αγοράσουν το VW ID.3 με μόλις 14.816 ευρώ;