Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιοι και που μπορούν να αγοράσουν το VW ID.3 με μόλις 14.816 ευρώ;

Ελλάδα 13:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι και που μπορούν να αγοράσουν το VW ID.3 με μόλις 14.816 ευρώ;

ΝΕΑ

Ποιοι και που μπορούν να αγοράσουν το VW ID.3 με μόλις 14.816 ευρώ;

ΝΕΑ

Ακόμη και τις 7.700 ευρώ μπορεί να ξεπεράσει η επιπλέον έκπτωση που προσφέρουν η VW και η Kosmocar στους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών μοντέλων στους δημότες της Αστυπάλαιας.

Advertisement
Advertisement

Έκπτωση-μαμούθ η οποία μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις 7.700 ευρώ παρέχει στους υποψήφιους αγοραστές της Αστυπάλαιας ο όμιλος VW μαζί με την ελληνική εισαγωγική εταιρεία Kosmocar η οποία σε συνδυασμό με την αυξημένη κρατική επιδότηση κυριολεκτικά κάνουν την απόκτηση ενός ηλεκτρικού VW πιο προσιτή από ποτέ. Μάλιστα οι τιμές απόκτησής τους είναι οι πιο χαμηλές στον πλανήτη!

Βασικός στόχος της συγκεκριμένης προωθητικής ενέργειας είναι ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε νησί-πρότυπο για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα, σύμφωνα με το πρόγραμμα «ΑστυπάλαιαΈξυπνο και Αειφόρο Νησί», έχει ως έναν από τους βασικούς πυλώνες την αντικατάσταση των οχημάτων που κυκλοφορούν στο νησί με ηλεκτρικά. Από σήμερα, η αντικατάσταση αυτή εισέρχεται στη φάση υλοποίησης, με την έναρξη λειτουργίας της εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας astypalea-sustainable-island.gr, μέσω της οποίας οι κάτοικοι μπορούν να επιλέξουν και να παραγγείλουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν. Η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group σε συνεργασία με την Kosmocar, έχουν αναπτύξει μια σειρά από σημαντικές επιδοτήσεις, προκειμένου οι δικαιούχοι, ιδιώτες-κάτοικοι και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αστυπάλαια, να επωφεληθούν και να αποκτήσουν σε προνομιακές τιμές το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν.

Advertisement
Advertisement

Τα διαθέσιμα προς αγορά ηλεκτρικά οχήματα από το Volkswagen Group και την Kosmocar είναι τα Volkswagen e-up!, ID.3, ID.4 (στο προσεχές μέλλον θα προστεθεί και το ηλεκτρικό scooter SEAT MÓ 125 eScooter), με τις δύο εταιρείες να προσφέρουν συνδυαστικά σημαντικές επιδοτήσεις για την αγορά τους, που φτάνουν έως τα 7.750€. Στην ήδη προνομιακή αυτή τιμή, η Ελληνική Δημοκρατία υποστηρίζει από την πλευρά της την αγορά ηλεκτρικού οχήματος από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού με ειδική επιπλέον επιδότηση, που για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντιστοιχεί στο 40% της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (για λιανική τιμή έως 50.000€), με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 12.000€.Επιπλέον αυτής, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν πρόσθετη επιδότηση 3.000 ευρώ,για την απόσυρση του παλιού τους οχήματος, ενώ στη διάθεσή τους προς αγορά είναι φορτιστές οικιακής χρήσης, οι οποίοι επιδοτούνται με το ποσό των 500 €.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση αγοράς ενός ID.3 από κάποιον κάτοικο της Αστυπάλαιας, ο οποίος παράλληλα κάνει απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου, η τελική τιμή και το όφελος διαμορφώνονται ως εξής:

Αρχική τιμή ID.3:                                                      33.500 €

Advertisement

Επιδότηση Volkswagen Group & Kosmocar:             7.200 €

Επιδότηση e-Astypalea:                                              8.484 €

Advertisement

Τελική τιμή:                                                              17.816 €

Τελική τιμή με απόσυρση:                                       14.816€

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμαςastypalea-sustainable-island.gr, του Volkswagen Group και της Kosmocar, ο κ. Maik Stephan, Executive Director Corporate Strategy & Head of Strategic Business Development του Volkswagen Group, δήλωσε σχετικά: «Η διαδικασία εξηλεκτρισμού της Αστυπάλαιας συνεχίζεται απρόσκοπτα. Με την έναρξη πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων του VolkswagenGroup στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού, κάνουμε το επόμενο σημαντικό βήμα στον μετασχηματισμό της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και αειφόρο» νησί. Με τα e-up!, ID.3 και ID.4 της Volkswagen καθώς και το SEAT MÓ 125 eScooter, προσφέρουμε μία ευρεία γκάμα των ηλεκτρικών μας μοντέλων, σε συνεργασία με την Kosmocar, επίσημο εισαγωγέα στην Ελλάδα. Η ουδέτερη ως προς το CO2 κινητικότητα, σε συνδυασμό με ένα εκμοντερνισμένο ενεργειακό σύστημα που χρησιμοποιεί ενέργεια από τη φύση, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για αποτελεσματική κλιματική προστασία.»

Advertisement

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την πλατφόρμα astypalea-sustainable-island.gr, ξεκίνησε η λειτουργία και της πλατφόρμας “e-Astypalea”, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηe-astypalea.gov.gr. Στην πλατφόρμα αυτή, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι δικαιούχοι, αφού αποκτήσουν πρόσβαση με τους κωδικούς τους στο Taxis, μπορούν να αιτηθούντης επιδότησης που δικαιούνται για αγορά ηλεκτρικού οχήματος ως κάτοικοι ή επιχειρηματίες στην Αστυπάλαια, με τη διαδικασία της αίτησης να ολοκληρώνεται πλήρως ψηφιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αστυπάλαια: Έως 22.500 ευρώ η επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο!
Volkswagen: Σε εξέλιξη η αλλαγή της Αστυπάλαιας σε έξυπνο και αειφόρο νησί
Αυτό είναι το σχέδιο για μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα στην Αστυπάλαια!