ΝΕΑ

Volvo EX90 Excellence, η πολυτέλεια στα σουηδικά (+video)

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo EX90 Excellence, η πολυτέλεια στα σουηδικά (+video)

ΝΕΑ

Volvo EX90 Excellence, η πολυτέλεια στα σουηδικά (+video)

ΝΕΑ

Αν και δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι πωλήσεις τού EX90, η Volvo δημιούργησε την κορυφαία εξοπλιστική έκδοσή του την οποία ονομάζει «Excellence».

Advertisement
Advertisement

Στη Σαγκάη, η Volvo παρουσίασε μία νέα εξοπλιστική έκδοση του καινούργιου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου EX90. Την ονόμασε κατάλληλα, δηλαδή «Excellence», και την παρουσίασε στο (αντιστοίχως) κατάλληλο αγοραστικό κοινό: Τους Κινέζους.

Σε τι διαφέρει αυτή από τις υπάρχουσες εξοπλιστικές εκδόσεις του καινούργιου μοντέλου; Σύμφωνα με τα στελέχη της σουηδικής εταιρείας «προσφέρει ένα ανώτερο επίπεδο πολυτελούς εμπειρίας στους επιβάτες και θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό».

Το EX90 Excellence είναι αποκλειστικά τετραθέσιο, με τα δύο πίσω καθίσματα να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης και πολυτελούς μετακίνησης, που παραπέμπει σε αυτή της πρώτης θέσης σε ένα επιβατικό αεροσκάφος. Θυμίζουμε ότι, αρχικά, το EX90 είναι επταθέσιο.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, Volvo EX90 Excellence διαθέτει διχρωμία στο αμάξωμά του και σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Ωστόσο, η ουσία τής εν λόγω έκδοσης βρίσκεται στο εσωτερικό του. Τα δύο πίσω καθίσματα διαθέτουν μαξιλάρια στο προσκέφαλό τους και μεταξύ τους έχει τοποθετηθεί ψυγείο στο οποίο μπορεί να χωρέσει ένα μεγάλο μπουκάλι.

Advertisement

Η επιφάνεια που το καλύπτει είναι από γνήσιο φυσικό ξύλο και έχει ενσωματωμένους διακόπτες αφής μέσω των οποίων οι πίσω επιβαίνοντες μπορούν να χειρίζονται τόσο τα ηλεκτρικά καθίσματα (τα οποία έχουν και λειτουργία μασάζ πέντε επιπέδων), όσο και το σύστημα κλιματισμού.

Advertisement

Ακόμα, υπάρχει ένας κρυστάλλινος διακόπτης «Orrefors» μέσω του οποίου ρυθμίζεται η παροχή αρώματος για το εσωτερικό. Η Volvo δίνει στους επιβάτες του αυτοκινήτου την επιλογή μεταξύ τριών διαφορετικών αρωμάτων.

Η επένδυση στο εσωτερικό τού EX90 Excellence είναι είτε τύπου «Nordico» είτε από φυσικό μαλλί. Στην πρώτη περίπτωση, προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά (όπως φιάλες PET) και βιολογικά υλικά από δάση της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Στη δεύτερη, το μαλλί προέρχεται από ζώα τα οποία έχουν μεγαλώσει με σεβασμό προς αυτά, όπως διευκρινίζει η σουηδική εταιρεία.

Στον εξοπλισμό τού EX90 Excellence, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται ηχοσύστημα High Fidelity της «Bowers & Wilkins». Χάρη και στην ύπαρξη του συστήματος Dolby Atmos προσφέρει για πρώτη φορά σε μοντέλο τής Volvo μία τρισδιάστατη εμπειρία ήχου και είναι ρυθμισμένο για την τετραθέσια διαμόρφωση της καμπίνας του οχήματος.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του EX90 Excellence ο Χαβιέ Βαρέλα, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής Διευθυντής Λειτουργιών της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Το Volvo EX90 είναι μία δήλωση για το πού είμαστε και προς τα πού πηγαίνουμε.

»Είναι αμιγώς ηλεκτρικό, σχεδιασμένο για να αναβαθμίσει κι άλλο τα πρότυπά μας στην ασφάλεια, το πρώτο Volvo που έχει κυριολεκτικά σχεδιαστεί γύρω από το λογισμικό του. Είναι τμήμα ενός ευρύτερου οικοσυστήματος που συνδέεται με το σπίτι σας και τις άλλες συσκευές σας. Το Volvo EX90 είναι η αρχή για κάτι νέο στη Volvo Cars, από πολλές απόψεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Volvo EX90 με εσωτερικό φωτισμό… αλλού
Οι πωλήσεις της Volvo ανέβηκαν κατά 10%
Αναβαθμίσεις για τα Volvo C40 και XC40 Recharge Pure