Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο σφυρί το φτιαγμένο Volvo 740 του Paul Newman

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο σφυρί το φτιαγμένο Volvo 740 του Paul Newman

ΝΕΑ

Στο σφυρί το φτιαγμένο Volvo 740 του Paul Newman

ΝΕΑ

Το ιστορικό Volvo 740 του Paul Newman βγαίνει σε δημοπρασία με V6 κινητήρα από Buick.

Advertisement
Advertisement

Ο Paul Newman μπορεί να έχει αποχαιρετήσει τον μάταιο κόσμο από το 2008, αλλά έχει αφήσει μια απίστευτη κληρονομιά τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στους αγώνες αυτοκινήτου. Ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν γνωστός λάτρης των τεσσάρων τροχών με έντονη παρουσία σε αγώνες παντός είδους, με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στον 24ωρο του Le Mans και τον 24ωρο της Daytona.

Ο Newman είχε συνδυάσει πολλές φορές την αγάπη του για τα αυτοκίνητα με τον κινηματογράφο παίζοντας ρόλους που περιείχαν οδήγηση. Το 2006 έγινε η φωνή του «Doc» Hudson Hornet στην ταινία της Pixar «Cars» ενώ η τελευταία του παρουσία ήταν το 2007, όταν έκανε την αφήγηση στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του οδηγού NASCAR, Dale Earnhardt.

Advertisement
Advertisement

Από το γκαράζ του ηθοποιού όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό έχουν περάσει πολλά και σπουδαία μοντέλα. Πρόσφατα, ένα από αυτά εμφανίστηκε στη λίστα δημοπρασίας και δεν είναι άλλο από το θρυλικό Volvo 740 wagon του Newman. Το αυτοκίνητο είναι του 1988 σε καλή κατάσταση, αλλά ο ηθοποιός είχε προχωρήσει σε αρκετές επεμβάσεις για να γίνει πιο σπορ.

Το πρώτο πράγμα που συναντάμε σε αυτό το Volvo είναι ο V6 κινητήρας τούρμπο των 3,8 λίτρων ο οποίος προέρχεται από μια Buick Grand National. Το σύνολο συνοδεύεται από 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων από Pontiac Firebird, ενώ η δύναμη των σχεδόν 320 ίππων μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Εκτός από τον κινητήρα, το αυτοκίνητο είχε χαμηλωμένες αναρτήσεις της Bilstein, τροχούς 16 ιντσών και ελαστικά της BF Goodrich.

Advertisement

Το Volvo 740 του Newman συνοδεύεται από γνήσια χαρτιά με σφραγίδες της πολιτείας του Connecticut που αναγράφουν το όνομα του ηθοποιού ο οποίος το απέκτησε το 1997.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Volvo (και όχι μόνο) θα επιμείνει στα sedan;
Έκπληξη! H Volvo ετοιμάζει ηλεκτρικό MPV
Volvo Car Hellas: Σημαντική αύξηση πωλήσεων