Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Volvo EX90 με εσωτερικό φωτισμό… αλλού

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Volvo EX90 με εσωτερικό φωτισμό… αλλού

ΝΕΑ

Το νέο Volvo EX90 με εσωτερικό φωτισμό… αλλού

ΝΕΑ

Στο νέο Volvo EX90 η εμπειρία του premium αυτοκινήτου διευρύνεται με σχεδόν ηλιακό φως στο εσωτερικό του.

Advertisement
Advertisement

Οι σχεδιαστές της Volvo επιδίωξαν την ενδυνάμωση του δεσμoύ με τη φύση, στη διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας. Τα SunLike LED που αποτελείται από μια πλήρη εγκατάσταση 72 LED στοιχείων που προέρχονται από τη Seoul Semiconductor, συμπληρώνουν την πανοραμική οροφή και την αίσθηση της ανοιχτής καμπίνας.

Δεν τρεμοπαίζουν και δημιουργούν μια πιο φυσική χρωματική έκφραση, ανώτερη σε σχέση με αυτή που επιτυγχάνεται από τα LED που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Έχουν χαμηλή αντανάκλαση και υψηλό χρωματικό δείκτη που αποδίδει τα χρώματα ακριβώς όπως φαίνονται στη φύση.

«Χρησιμοποιώντας το φάσμα του φωτός που εκπέμπεται από τα SunLike LED, τα προηγμένα υλικά και η εσωτερική σχεδίαση του Volvo EX90 αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο και χωρίς χρωματική παραμόρφωση», λέει ο Dan Fidgett, Επικεφαλής Χρώματος και Υλικών. «Συμπληρώνοντας το ξύλινο διάκοσμο και τα άλλα φυσικά υλικά μέσα στην καμπίνα, τα φώτα αποτελούν κεντρικό στοιχείο της σκανδιναβικής μας σχεδιαστικής γλώσσας».

Advertisement
Advertisement

Τα φώτα SunLike χρησιμοποιούνται ήδη για να προσδώσουν φυσικό φως σε εσωτερικούς χώρους κατοικιών, νοσοκομεία, σχολεία, μουσεία και σε κηπευτικές εφαρμογές, αλλά το Volvo Car Group παρουσιάζει αυτό τον τύπο LED για πρώτη φορά σε οχήματα παραγωγής, στο Polestar 3 και στο Volvo EX90.

Όλα τα μη διακοσμητικά φωτιστικά στο εσωτερικό του Volvo EX90, στην οροφή, το δάπεδο, τις θήκες των θυρών ή το χώρο αποσκευών, είναι SunLike LED ως στάνταρ εξοπλισμός.

«Στη Volvo Cars, η ευζωία των πελατών μας βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο της εσωτερικής σχεδίασης. Η χρήση των SunLike LED στο εσωτερικό του Volvo EX90 αποτυπώνει για ακόμη μία φορά τη φιλοδοξία μας να εισάγουμε καινοτόμο τεχνολογία για να προσφέρουμε μία νέα εμπειρία premium εσωτερικού στους πελάτες μας», λέει ο Dan Fidgett.

Advertisement

Τα φώτα SunLike αναδεικνύουν στο έπακρο την αισθητική του προηγμένου εσωτερικού, ενώ προσφέρουν φυσική άνεση σε όλους τους επιβάτες του Volvo EX90. Η ελαχιστοποίηση του μπλε φωτός, σε συνδυασμό με το φως που δεν τρεμοπαίζει, μπορεί να βοηθήσει να ελαττωθεί η κούραση στα μάτια και οι πονοκέφαλοι που συνδέονται με αυτού του είδους την έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αναβαθμίσεις για τα Volvo C40 και XC40 Recharge Pure
Συγκριτική δοκιμή: BMW X1 sDrive 18i vs Volvo XC40 1.5 T2 vs VW Tiguan 1.5 TSI
Στο σφυρί το φτιαγμένο Volvo 740 του Paul Newman

Advertisement