Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen: Τι συμβαίνει με τα ηλεκτρικά της;

Ελλάδα 19:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen: Τι συμβαίνει με τα ηλεκτρικά της;

ΝΕΑ

Volkswagen: Τι συμβαίνει με τα ηλεκτρικά της;

ΝΕΑ

Προσωρινό φαινόμενο ή διόρθωση; Η Volkswagen λαμβάνει μέτρα για τη διαδικασία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στην πόλη Emden.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων της Volkswagen, η εταιρεία αποφάσισε να περικόψει την μία βάρδια στο εργοστάσιό της το οποίο βρίσκεται στην Emden (Κάτω Σαξονία).

Αυτή η λύση προκρίθηκε για να αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι η ζήτηση για αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της εταιρείας είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό παραγωγής.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα ID. 4 και ID. 7, ενώ πραγματοποιείται και παραγωγή του Passat η οποία παραμένει ανεπηρέαστη, ωστόσο.

Advertisement
Advertisement

O Μάνφρεντ Βούλφ, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο εργοστάσιο, δήλωσε σχετικά: «Βιώνουμε έντονη απροθυμία των πελατών στον τομέα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Είμαστε βέβαιοι ότι η παραγωγικότητα του εργοστασίου θα αυξηθεί ξανά με την κυκλοφορία του ID. 7, στο τέλος του έτους».

Σύμφωνα με τον Βούλφ, τα στελέχη της Volkswagen αποφάσισαν να περικόψουν τη μία από τις τρεις βάρδιες σε αυτό και να δώσουν ακόμα μία εβδομάδα άδειας στους εργαζόμενους.

Advertisement

Επίσης, δήλωσε ότι τον προσεχή Αύγουστο λήγει η σύμβαση σε 300 από τους 1.500 συμβασιούχους οι οποίοι έχουν ενημερωθεί ότι δεν θα ανανεωθεί. Η Volkswagen είχε ανακοινώσει ότι η παραγωγή του ID. 7 στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα άρχιζε εντός του Αυγούστου.

Advertisement

Όμως, η συγκριτικά μειωμένη ζήτηση για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της, έκανε τους ανθρώπους της εταιρείας να αναβάλλουν την έναρξη της παραγωγής του για το τέλος του έτους.

Ο Όλαφ Λις, Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, Στέγασης, Μεταφορών και Ψηφιοποίησης στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, σχολίασε ως «κατανοητή» την απόφαση της Volkswagen να μειώσει την παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Επίσης, σε δήλωσή του σε τοπική εφημερίδα, ο Λις δήλωσε σχετικά: «Ο αριθμός ταξινομήσεων των καινούργιων αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων συνεχίζει να είναι υψηλός. Όμως, αυτό που μας απασχολεί είναι η τρέχουσα πτώση της ζήτησης, όχι μόνο για τη Volkswagen αλλά για όλους τους κατασκευαστές».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: VW Polo GTI
Ποιες εταιρείες άλλαξαν λογότυπο;
Η Volkswagen αναγνώρισε τις λανθασμένες επιλογές