Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το VW Passat Sedan στην Ευρώπη

Ελλάδα 19:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος εποχής για το VW Passat Sedan στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το VW Passat Sedan στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Volkswagen ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος της παραγωγής του Passat στην έκδοση sedan (τετράθυρο) στην Ευρώπη. Οι λόγοι αυτής της απόφασης είναι οι μεγαλύτερες πωλήσεις του Station Wagon Passat και η άφιξη του Aero B, που είναι πολύ κοντά.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα για το τέλος του sedan Passat στην Ευρώπη έχουν κυκλοφορήσει από το 2020

Η Volkswagen ανακοίνωσε το τέλος του Passat και στις ΗΠΑ, με το Passat Limited Edition του 2022 να  σηματοδοτεί το τέλος της παραγωγής εκεί.

Το τρέχον Passat (γενιάς B8) αναμένεται να ανανεωθεί σημαντικά το 2023. Το μοντέλο της 9ης γενιάς θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB. Με αυτήν την τελευταία εξέλιξη, η ένατη έκδοσή του θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως station wagon στη Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι το VW Passat ήταν διαθέσιμο ως sedan και wagon από τότε που κυκλοφόρησε το πρωτότυπο μοντέλο σχεδιασμένο από τον Giorgetto Giugiaro τη δεκαετία του ’70.

Ο… θάνατος του Passat εικάζεται ότι θα ανοίξει το δρόμο για το επερχόμενο VW Aero B. Το πλήρως ηλεκτρικό sedan βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη. Το σχήμα του είναι εμπνευσμένο από το concept ID Space Vizzion του 2019. Καθώς το concept ήρθε ως wagon, είναι αναμενόμενο ότι το Aero B θα κυκλοφορήσει και ως τετράθυρο και ως station, όπως και το Passat.

Advertisement

Το Aero B φέρεται να είναι το πρώτο δοκιμαστικό όνομα του μοντέλου. Η VW μπορεί να το αλλάξει για να ακολουθήσει την ονοματολογία «ID» για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Όπως και αν το ονομάσουν το νέο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: VW Passat 1.5 TSI ACT EVO 150 PS R-Line
Στη Σλοβακία η παραγωγή του VW Passat;
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το VW Passat GTE