Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βαρεθήκατε τα SUV; Η Toyota έχει την απάντηση

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βαρεθήκατε τα SUV; Η Toyota έχει την απάντηση

ΝΕΑ

Βαρεθήκατε τα SUV; Η Toyota έχει την απάντηση

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει πολλά ηλεκτρικά μέχρι το 2026 μεταξύ των οποίων και ένα πολύ φουτουριστικό μεγάλο crossover.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη εκδήλωση της Toyota στο Βέλγιο η εταιρεία παρουσίασε μερικά νέα πρωτότυπα τα οποία θα αποτελέσουν την βάση για την εξάδα των ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει για το 2026.

Ένα από αυτά ήταν το Sport Crossover της Toyota, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη το 2025.

Αυτό το πολύ όμορφο τετράθυρο concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως bZ Sport Crossover στη Σαγκάη, αν και στο Βέλγιο αφαιρέθηκε το πρόθεμα “bZ” και έγινε πιο προσγειωμένο σε χρωματισμό.

Advertisement
Advertisement

Το Sport Crossover διατηρεί τα τολμηρά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένης μιας υπογραφής φωτισμού εμπνευσμένης από το Prius και με χαρακτηριστικά coupe ώστε να σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το Volkswagen ID.7 και το Hyundai Ioniq 6.

Αυτό το crossover προκύπτει από τη συνεργασία μεταξύ της Toyota και της κινεζικής BYD και θα προσφέρει άφθονο χώρο στο πορτμπαγκάζ και μεγάλη άνεση για τα πόδια πίσω.

Advertisement

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Toyota να λανσάρει έξι νέα EV στην Ευρώπη μέχρι το 2026, το Sport Crossover σκοπεύει να λειτουργήσει ως μια κομψή εναλλακτική λύση στα συμβατικά SUV.

Παράλληλα με αυτή την αποκάλυψη για το Sport Crossover, η Toyota παρουσίασε επίσης το Urban SUV concept, ένα ηλεκτρικό off-roader παρόμοιο σε μέγεθος με το Yaris Cross, με στόχο να ανταγωνιστεί το EX30 της Volvo κατά την κυκλοφορία του το επόμενο έτος.

Advertisement

Παρά την προσμονή που περιβάλλει και τα δύο οχήματα, δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που θα γίνει από τις αρχές του νέου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Toyota Hilux γίνεται και υβριδικό
Αυτή θα είναι η ηλεκτρική εκδοχή του Toyota Yaris Cross
Γιατί η Toyota είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος;