Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή θα είναι η ηλεκτρική εκδοχή του Toyota Yaris Cross

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή θα είναι η ηλεκτρική εκδοχή του Toyota Yaris Cross

ΝΕΑ

Αυτή θα είναι η ηλεκτρική εκδοχή του Toyota Yaris Cross

ΝΕΑ

Ένα πρωτότυπο που παρουσίασε η Toyota με την ονομασία Urban Crossover Concept δίνει μια πρώτη γεύση για ένα compact ηλεκτρικό SUV στο μέγεθος του Yaris Cross.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota παρουσιάζει το συμπαγές Urban Crossover concept, προαναγγέλλοντας ένα από τα πέντε επερχόμενα ηλεκτρικά οχήματα που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην Ευρώπη μέχρι το 2026.

Τοποθετημένο ως ανταγωνιστής μοντέλων όπως το Jeep Avenger και το Mini Aceman, αυτό το concept σηματοδοτεί την επιταχυνόμενη είσοδο της μάρκας στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το Urban Crossover, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέχρι το 2025, παρουσιάζει μια τολμηρή σχεδίαση και θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η πλατφόρμα διαθέτει μπαταρίες επόμενης γενιάς που υπόσχονται βελτιωμένη εμβέλεια και αποδοτικότητα.

Αν και οι ακριβείς προδιαγραφές παραμένουν μυστικές μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2024, η Toyota επιβεβαιώνει τις διαστάσεις του concept, με μήκος στα 4.300 χιλιοστά, πλάτος 1.820 χιλιοστά και ύψος 1.620 χιλιοστά.

Advertisement

Κάνοντας παραλληλισμούς με το concept eVX της Suzuki, το αυτοκίνητο αυτό υποδηλώνει μια προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, δεδομένης της υφιστάμενης συνεργασίας τους στον τομέα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Αναμένεται να είναι μικρότερο από το υβριδικό Yaris Cross, το Urban Crossover θα έχει σίγουρα και μία υψηλότερη τιμή από αυτό.

Advertisement

Προσφέροντας δύο επιλογές μπαταριών και την επιλογή μπροστινής ή τετρακίνησης, το Urban Crossover απευθύνεται οδηγούς που κινούνται στην πόλη που αναζητούν αποδοτικότητα, επιτυγχάνοντας πιθανότατα αυτονομία 420 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Toyota είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος;
Ενισχύει την ανακύκλωση μπαταριών η Toyota
Ποιος θα κόψει το νήμα πρώτος; Τα best seller της Ευρώπης