Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρίζει η καρέκλα του επικεφαλής της VW!

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρίζει η καρέκλα του επικεφαλής της VW!

ΝΕΑ

Τρίζει η καρέκλα του επικεφαλής της VW!

ΝΕΑ

Η εισήγησή του Herbert Diess για ψαλίδι 30.000 θέσεων εργασίας, οδήγησε στα… σχοινιά τους εργαζομένους, οι οποίοι πιέζουν για την αποπομπή του.

Advertisement
Advertisement

Στον αέρα βρίσκεται η παραμονή του αφεντικού του VW Group μετά την μακράς διαρκείας κόντρα του με εκπροσώπους του συνδικάτου εργαζομένων.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Reuters ανέφεραν ότι η σπάνια συγκαλούμενη επιτροπή διαμεσολάβησης του εποπτικού συμβουλίου της VW θα θέσει επί τάπητος το μέλλον του Διευθύνοντος Συμβούλου της μάρκας, Herbert Diess.

Ο τελευταίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο του συνδικάτου μετά την πρόταση που υπέβαλε σε πρόσφατη διάσκεψη επί της συρρίκνωσης του εργατικού δυναμικού κατά 30.000 εργαζομένους, ως μέρος της μετάβασης της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Οι πηγές του Reuters, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, ανέφεραν ότι «ήδη διενεργούνται εποικοδομητικές και αποφασιστικές συζητήσεις. Πιθανές εξελίξεις θα επικοινωνηθούν εν ευθέτω χρόνο».

Η επιτροπή διαμεσολάβησης απαρτίζεται από τον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της Porsche SE (μεγαλύτερος μέτοχος του VW Group) Hans Dieter Poetsch, τον πρωθυπουργό της Κάτω Σαξονίας, Stephan Weil, της επικεφαλής του συνδικάτου εργαζομένων του ομίλου VW, Daniela Cavallo, και του επικεφαλής του μεγαλύτερου σωματείου εργαζομένων της χώρας, IG Metall, Joerg Hofman.

Advertisement

Οι ενδοοικογενειακές έριδες στον όμιλο VW, μάλιστα, επέφεραν πτώση στη μετοχή της VW κατά 4,7%.

Η κλιμάκωση της διαμάχης για το μέλλον του Diess καταδεικνύει την εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων στη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, μετά τις φιλοδοξίες του Diess να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, διασταυρώνοντας τα ξίφη του με τις σημαίνουσες γερμανικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Advertisement

Ο Diess, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2018 ως ο τρίτος Διευθύνων Σύμβουλος μετά το σκάνδαλο εκπομπών Dieselgate το 2015, έχει επανειλημμένα επικριθεί για το αυστηρό διοικητικό στιλ του, ενόσω προσπαθεί να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του ομίλου.  Το τρέχον συμβόλαιό του – μετά την ανανέωση το καλοκαίρι- ισχύει έως τον Οκτώβριο του 2025.

Ο Diess έχει εκδηλώσει επανειλημμένως τον θαυμασμό του στον Elon Musk, αποθεώνοντας τον τρόπο διοίκησης της εταιρείας του. Μάλιστα, δεν είχε διστάσει να τον καλέσει να συμμετάσχει σε μια διαδικτυακή διάσκεψη, παρουσία 200 στελεχών της VW.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Diess -VW: Στόχος η Tesla!
Δοκιμή: Νέο VW Polo 1.0 TSI 95 PS
VW: Εμφύλιος εξαιτίας ενός αρνητικού ρεκόρ δεκαετιών