Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρελάθηκαν στον ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα από 200 ευρώ!

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρελάθηκαν στον ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα από 200 ευρώ!

ΝΕΑ

Τρελάθηκαν στον ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα από 200 ευρώ!

ΝΕΑ

Στο Τελωνείο Μεσολογγίου εκποιούνται 16 ΙΧ και 3 φορτηγάκια με άκρως δελεαστικές τιμές εκκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Αυτοκίνητα από 200 ευρώ και φορτηγάκια έως 3,5 τόνους από 300 ευρώ εκποιεί ο πρώην ΟΔΔΥ στο Μεσολόγγι μαζί με άλλα οχήματα που ωστόσο δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αλλά διατίθενται ως Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ).

Ειδικότερα στις 14 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ. στο κτήριο του Τελωνείου Μεσολογγίου, Λιμάνι Μεσολογγίου, θα γίνει πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν οχήματα για κυκλοφορία αλλά και Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ) σε άκρως δελεαστικές τιμές εκκίνησης που ξεκινούν από μόλις 200 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η επίσκεψη των οχημάτων επιτρέπεται ελεύθερα από τις 6 Απριλίου μέχρι και τις 13 Απριλίου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:30 π.μ. μέχρι 13:30 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 2631363811 και 2631363808.

Συνολικά το Τελωνείο Μεσολογγίου εκποιεί 16 αυτοκίνητα και 3 φορτηγά έως 3,5 τόνους για κυκλοφορία.

Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα δημοπρασίας είναι ένα Hyundai Getz με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2005 και τιμή εκκίνησης τα 300 ευρώ! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρου και απόδοσης 90 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται έναντι 3.500 ευρώ.

Advertisement

Ένα VW Jetta και μάλιστα diesel με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2006 εκποιείται από τον πρώην ΟΔΔΥ με τιμή εκκίνησης τα 200 ευρώ. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου και απόδοσης 105 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά κοστίζουν πάνω από 5.500 ευρώ.

Advertisement

Ένα Mini Cooper με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2009 και τιμή εκκίνησης τα 800 ευρώ αναμένεται να προσελκύσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές. Το μικρό διάσημο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου και απόδοσης 120 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται πάνω από 7.000 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος αναζητά ένα πετρελαιοκίνητο πολυτελές γερμανικό μοντέλο τότε το Audi A3 που υπάρχει στη λίστα δημοπρασίας σίγουρα θα τους καλύψει κάθε ανάγκη. Το γερμανικό αυτοκίνητο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2005 και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε μόλις 500 ευρώ! Το Audi A3 κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,9 λίτρου και απόδοσης 105 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 5.000 ευρώ.

Μια υπερπολυτελέστατη Mercedes-Benz E320 υπάρχει επίσης στη λίστα της δημοπρασίας με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2003 και τιμή εκκίνησης τα 700 ευρώ! Η γερμανική λιμουζίνα κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 3,2 λίτρων και απόδοσης 204 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 9.000 ευρώ.

Μία BMW 330d με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2002 αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές καθώς η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε μόλις 700 ευρώ. Το συγκεκριμένο γερμανικό μοντέλο κινείται από έναν τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 184 ίππων και διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται στην εγχώρια αγορά από 7.200 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την διακήρυξη των οχημάτων της δημοπρασίας στο Τελωνείο Μεσολογγίου.

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄) , βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» και αντίκες από 1.000 ευρώ!
Δημοπρασία ΟΔΔΥ: BMW X5 και Mercedes E200 Diesel από 2.000 ευρώ!
ΟΔΔΥ: Rolls-Royce με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ…