Menu
Live η κίνηση | Τιμές Καυσίμων Podcasts | Choice: Πολυτελή

ΝΕΑ

Δημοπρασία ΟΔΔΥ: BMW X5 και Mercedes E200 Diesel από 2.000 ευρώ!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Το Τελωνείο Βέροιας δημοπρατεί 19 αυτοκίνητα για κυκλοφορία σε άκρως δελεαστικές τιμές εκκίνησης.

Νέα δημοπρασία αυτοκινήτων θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο τελωνείο Βέροιας με τιμές εκκίνησης από 500 ευρώ! Ειδικότερα στις 16 Μαρτίου στις 09:30 π.μ. στο τελωνειακό κατάστημα Βέροιας θα πραγματοποιηθεί πλειοδοτική δημοπρασία για να πουληθούν 19 οχήματα για κυκλοφορία και 11 οχήματα για διάλυση που βρίσκονται στην αποθήκη του Τελωνείου.

Η επίσκεψη των αυτοκινήτων επιτρέπεται από 14-03-2022 έως 15-03-2022 και ώρες από 09:00πμ-13:00 μμ. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2331354126.

Η συμμετοχή καθενός των πλειοδοτών στη διαδικασία της δημοπρασίας προϋποθέτει την πλήρη ενημέρωσή του επί των όρων πώλησης που ισχύουν. Δήλωση αγνοίας αυτών δεν αποτελεί άλλοθι και δεν γίνεται δεκτή.

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα της δημοπρασίας αφορά σε ένα Audi A4 με κινητήρα 1,8 λίτρου και απόδοσης 125 ίππων με τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1998.

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην εγχώρια αγορά μπορεί να βρει κανείς από περίπου 1.500 ευρώ…

Μια εντυπωσιακή Mercedes-Benz E200 diesel με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2005 κοσμεί τη λίστα της δημοπρασίας με τιμή εκκίνησης τις 2.500 ευρώ. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,1 λίτρου και απόδοσης 163 ίππων.

Παρόμοια μοντέλα στην εγχώρια αγορά μπορεί να βρει κανείς από 10.000 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος αναζητά ένα πολυτελές SUV τότε η BMW X5 που εκποιεί ο ΟΔΔΥ σίγουρα αναμένεται να καλύψει κάθε ανάγκη τους. H BMW X5 diesel με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2002 δημοπρατείται σε τιμή εκκίνησης 2.000 ευρώ και κινείται από έναν τρίλιτρο κινητήρα πετρελαίου απόδοσης 184 ίππων.

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα BMW X5 στην εγχώρια αγορά διατίθενται έναντι 10.000 ευρώ.

Ένα Hyundai Santa Fe εκποιείται από τον ΟΔΔΥ με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2003 με τιμή εκκίνησης τα 1.500 ευρώ. Το κορεάτικο SUV κινείται από έναν δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 113 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά κοστίζουν από 4.500 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος ψάχνει ένα οικονομικό πολυμορφικό τότε το Renault Scenic που εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 2.000 ευρώ σίγουρα θα τον δελεάσει. Το γαλλικό μοντέλο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2007 και κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,9 λίτρου και απόδοσης 130 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων κοστίζουν από 3.800 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά ολόκληρη τη διακήρυξη της δημοπρασίας.

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄) , βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος , καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα με τιμή εκκίνησης από 300 ευρώ!
ΟΔΔΥ: Rolls-Royce με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ…
Νέο θύμα του “Νεκτάριου”! Έδωσε 60.000 ευρώ για ανύπαρκτα ΙΧ από τον ΟΔΔΥ

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ