Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα με τιμή εκκίνησης από 300 ευρώ!

Ελλάδα 4:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα με τιμή εκκίνησης από 300 ευρώ!

ΝΕΑ

ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα με τιμή εκκίνησης από 300 ευρώ!

ΝΕΑ

Στο τελωνείο Κω θα πραγματοποιηθεί η εκποίηση των οχημάτων στις αρχές Νοεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Νέα δημοπρασία αυτοκινήτων θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο τελωνείο Κω με τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ!

Ειδικότερα στις 11 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στο τελωνειακό κατάστημα Κω θα πραγματοποιηθεί πλειοδοτική δημοπρασία για να πουληθούν 22 οχήματα για κυκλοφορία που βρίσκονται στην αποθήκη του Τελωνείου.

Advertisement
Advertisement

Η επίσκεψη των αυτοκινήτων επιτρέπεται για 5  εργάσιμες ημέρες πριν από τη δημοπρασία, δηλαδή από 05-11-2021 έως 10-11-2021 και ώρες από 11:30πμ-13:30 μμ.

Η συμμετοχή καθενός των πλειοδοτών στη διαδικασία της δημοπρασίας προϋποθέτει την πλήρη ενημέρωσή του επί των όρων πώλησης που ισχύουν. Δήλωση αγνοίας αυτών δεν αποτελεί άλλοθι και δεν γίνεται δεκτή.

Ανακοίνωση στους ενδιαφερομένους, στο εξής δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις Παρατάσεων διακανονισμού.

Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα της δημοπρασίας αφορά σε ένα Renault Espace με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 το οποίο κινείται από έναν κινητήρα diesel χωρητικότητας 2,2 λίτρων και απόδοσης 114 ίππων. Η τιμή εκκίνησης του γαλλικού πολυμορφικού έχει οριστεί στα 1.600 ευρώ.

Advertisement

Αντίστοιχα μοντέλα στην ελληνική αγορά διατίθενται από 2.900 ευρώ.

Αν κάποιος αναζητά ένα μικρότερο πολυμορφικό τότε το VW Touran που περιλαμβάνεται στη λίστα της δημοπρασίας αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες του. Το γερμανικό μοντέλο που εκποιείται έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και κινείται από έναν δίλιτρο κινητήρα diesel απόδοσης 140 ίππων με τιμή εκκίνησης τις 2.400 ευρώ.

Advertisement

Στην εγχώρια αγορά μπορεί κανείς να βρει αντίστοιχα αυτοκίνητα με τιμή πάνω από 5.000 ευρώ.

Στη λίστα της δημοπρασίας υπάρχει ακόμη ένα VW Touran με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2005 που κινείται επίσης από ένα δίλιτρο κινητήρα diesel απόδοσης 140 ίππων με τιμή εκκίνησης τις 2.000 ευρώ αλλά το τιμόνι βρίσκεται στην δεξιά θέση

Ένα θηριώδες τετρακίνητο Ford Expedition βρίσκεται στη λίστα της δημοπρασίας του τελωνείου Κω με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2003 το οποίο κινείται από έναν V8 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 5,4 λίτρων και απόδοσης 330 ίππων με τιμή εκκίνησης τις 4.000 ευρώ.

Δυστυχώς στην εγχώρια αγορά δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο μεταχειρισμένο Ford Expedition οπότε δεν υπάρχει και αντίστοιχη τιμή διάθεσης…

Ένα Land Rover Freelander με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 το οποίο κινείται από έναν δίλιτρο κινητήρα diesel απόδοσης 122 ίππων περιλαμβάνει η λίστα της δημοπρασίας με τιμή εκκίνησης τα 1.200 ευρώ. Ο λόγος της χαμηλής τιμής εστιάζεται στο γεγονός ότι το τιμόνι βρίσκεται δεξιά…

To φθηνότερο αυτοκίνητο στη λίστα της δημοπρασίας αφορά ένα Opel Astra με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1998 το οποίο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρου και απόδοσης 90 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων υπάρχουν σε τιμές από 2.000 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά ολόκληρη τη διακήρυξη της δημοπρασίας.

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄) , βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος , καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΟΔΔΥ: Rolls-Royce με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ…
Νέο θύμα του “Νεκτάριου”! Έδωσε 60.000 ευρώ για ανύπαρκτα ΙΧ από τον ΟΔΔΥ
ΟΔΔΥ: Σκάφη με τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ!