Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Τελειώνουν οι καθυστερήσεις στον χρόνο παράδοσης

Ελλάδα 16:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Τελειώνουν οι καθυστερήσεις στον χρόνο παράδοσης

ΝΕΑ

Toyota: Τελειώνουν οι καθυστερήσεις στον χρόνο παράδοσης

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία ήταν μία από αυτές που επλήγησαν περισσότερο από τις ελλείψεις σε microchips. Όμως δείχνει ξεκάθαρα σημάδια ότι ξεπέρασε την κρίση και αυξάνει την παραγωγή της.

Advertisement
Advertisement

Οι ελλείψεις που βασανίζουν την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι αρχίζουν να μειώνονται. Και κάποιες εταιρίες παρουσιάζουν σημάδια ανάκαμψης με την παραγωγή τους να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς.

Η Toyota είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της εξέλιξης. Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε πάνω από 884.000 πωλήσεις αυτοκινήτων τον Νοέμβριο, με αύξηση κατά 3,7% σε σχέση με τον περσινό χρόνο.

Εκτός Ιαπωνίας, οι πωλήσεις της Toyota αυξήθηκαν κατά 4,3% στις 711.000 μονάδες, με την Hino, μία από τις εταιρίες που ανήκουν στην Toyota να σημειώνει την μεγαλύτερη αύξηση παγκοσμίως με 7%.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την παραγωγή, η Toyota ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε 982.000 οχήματα παγκοσμίως, πράγμα που σημαίνει ότι η παραγωγή της αυξήθηκε κατά 1,8% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021.

Ενώ η Toyota ήταν η πρώτη σε παραγωγή με 833.000 μονάδες, η Daihatsu -που ανήκει και αυτή στην Toyota– ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, με αύξηση 6,1% και 132.000 οχήματα μέσα στον Νοέμβριο.

Η εταιρεία έχει πουλήσει συνολικά 9,5 εκατομμύρια οχήματα μέχρι στιγμής. Η παραγωγή, ωστόσο, αυξήθηκε κατά 6,9%, στα 9,7 εκατομμύρια μονάδες.

Advertisement

Τα στοιχεία αυτά φανερώνουν ότι η έλλειψη microchips φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, αν και η Toyota υποστηρίζει ότι δεν είναι ακρβώς έτσι. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που κάνουν την χρονιά να φαίνεται αρκετά καλή, και κυρίως η έκρηξη των πωλήσεων στην Βόρεια Αμερική.

Advertisement

Βραχυπρόθεσμα, λέει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, είναι ακόμα αδύνατο να προβλεφθεί τι πρόκειται να συμβεί, κυρίως επειδή η έλλειψη ημιαγωγών είναι πιθανό να παραμείνει για τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένουν ότι το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά από την άποψη του παγκόσμιου αποθέματος σε ημιαγωγούς, καθώς υπάρχουν και νέα δεδομένα όπως η αύξηση του πληθωρισμού.

Η Toyota πάντως κάνει τα αδύνατα δυνατά για να φέρει όσο πιο σύντομα τα αυτοκίνητα στους πελάτες της ενισχύοντας την παραγωγή της. Ίσως να μην ομαλοποιηθεί η κατάσταση άμεσα, αλλά σιγά-σιγά οι μεγάλες αναμονές θα φθάσουν σε ένα τέλος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota θα καθυστερήσει τα ηλεκτρικά της
Η Toyota προσφέρει προστασία κλοπής του καταλύτη
Η Toyota διάλεξε Ελλάδα