Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota προσφέρει προστασία κλοπής του καταλύτη

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota προσφέρει προστασία κλοπής του καταλύτη

ΝΕΑ

Η Toyota προσφέρει προστασία κλοπής του καταλύτη

ΝΕΑ

Το φαινόμενο κλοπής καταλυτών εξελίσσεται σε μάστιγα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, παγκοσμίως. Η Toyota πρωτοπορεί και προφέρει προστασία του πολύτιμου εξαρτήματος από τους επίδοξους για τα κάποια από τα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν καθημερινά ακούμε για περιπτώσεις όπου δράστες αφαιρούν τον καταλυτικό μετατροπέα του αυτοκινήτου ακόμα και «μέρα μεσημέρι». Η τεχνική τους έχει βελτιωθεί και ο χρόνος δράσης τους είναι ελάχιστος και σπάνια γίνονται αντιληπτοί «επί τω έργω».

Εμείς, το καταλαβαίνουμε από τον αυξημένο θόρυβο που εκπέμπεται από την απουσία του και σίγουρα στην τσέπη μας για την αντικατάστασή του.

Τα στελέχη της Toyota αποφάσισαν να δώσουν μια λύση αποτρέποντας τους επίδοξους να αποσπούν τον καταλύτη από το όχημα. Η αρχή γίνεται από το καινούργιο Prius όπου στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνεται και το στοιχείο με την ονομασία «Cat Shield» («Catalytic Shield»).

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα αλουμινένιο πλαίσιο-ασπίδα το οποίο τοποθετείται στο τμήμα που βρίσκεται ο καταλύτης, κρύβοντάς τον από την κοινή θέα και προστατεύοντάς τον. Να σημειώσουμε ότι αυτό το εξάρτημα δεν κατασκευάζεται από την Toyota αλλά από την αμερικανική «Miller Cat». Μάλιστα, το προστατευτικό έχει ανοίγματα για να απάγει τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται στον καταλυτικό μετατροπέα κατά τη λειτουργία του.

Advertisement

Προς το παρόν, αυτό είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ και αφορά στα νέο Prius, Corolla, RAV4, Tacoma, Sequoia, Tundra και 4Runner, τα οποία διαθέτει εκεί. Το κόστος του είναι 140 δολάρια (περίπου 122 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) αλλά σε αυτό πρέπει να προστεθεί και το όποιο επιπλέον κόστος τοποθέτησής του, είτε σε αντιπροσωπεία της Toyota είτε σε ανεξάρτητο συνεργείο.

Advertisement

Όμως, με δεδομένο ότι το φαινόμενο κλοπής καταλυτών είναι έντονο και στη χώρα μας, καλό θα ήταν να υπάρχει και εδώ αυτή η δυνατότητα για όποιον θέλει να προστατεύσει το αυτοκίνητό του από μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid AWD
Δείτε πως κλέβουν τους καταλύτες από το αεροδρόμιο (+video)
Ονειρεύεστε ήδη Toyota GR Prius;

 

Advertisement