Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το νέο Toyota Aygo;

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε το νέο Toyota Aygo;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το νέο Toyota Aygo;

ΝΕΑ

Τον περασμένο Μάρτιο η Toyota παρουσίασε το ενυπωσιακό πρωτότυπο που βλέπετε και που προλογίζει τη νέα γενιά του Aygo, η οποία αναμένεται μέσα στο 2022.

Advertisement
Advertisement

Το μικρότερο των Toyota το Aygo μπορεί να μην είναι έτοιμο να… αποκαλυφθεί ακόμη στην τελική του έκδοση που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους μέσα στο νέο έτος, σλλά η ημερομηνία της επίσημης παρουσίασής του -αυτή τη φορά χωρίς αδελφά μοντέλα από τη Stellantis πια- πλησιάζει όλο και πιο πολύ.

Μια πρώτη προσέγγιση της εικόνας του είναι το πρωτότυπο X Prologue και από ότι μπορούμε να δούμε από κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας θα υπάρχει μια οπτική σύνδεση μεταξύ του αυτοκινήτου παραγωγής και του πρωτότυπου σχεδιασμού.

Οι φήμες πάντως ότι το νέο Aygo θα έχει στυλ crossover δεν επιβεβαιώνονται καθώς όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάζονται στους δημόσιους δρόμους έχουν κλασικό αμάξωμα δύο όγκων. Ταυτόχρονα φαίνεται να έχουν και μεγαλύτερο μεταξόνιο, γεγονός που μεταφράζεται σε πιο άνετους χώρους για τα πόδια των επιβατών του πίσω καθίσματος -πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα των αυτοκινήτων πόλης.

Advertisement
Advertisement

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά για το σχεδιασμό του εσωτερικού, αλλά σίγουρα θα έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων και ένα νέο σύστημα infotainment, στις top εκδόσεις εξοπλισμού. Η ποιότητα των υλικών αναμένεται να είναι βελτιωμένη και οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, που γνωρίζουμε από τα μεγαλύτερα Toyota.

Το νέο Toyota Aygo θα βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B που χρησιμοποιείται ήδη στα Yaris και Yaris Cross, γεγονός φυσικά που οδηγεί σε -καλοδεχούμενες για κάθε κατασκευαστή- οικονομίες κλίμακας. Σε ότι αφορά τους κινητήρες η παρουσία συνόλων βενζίνης 1.000 κυβικών είναι δεδομένα, καθώς ένα υβριδικό ή ένα ηλεκτρικό μοντέλο θα απαιτούσε άλλες επενδύσεις και θα είχε βέβαια και άλλες τιμές.

Advertisement

Η παραγωγή του Aygo θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Toyota στην Τσεχική Δημοκρατία, προς το τέλος του έτους, ενώ οι πωλησεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota GR Yaris: Το σούπερ μικρό που γράφει ιστορία
Toyota GR Supra: Οι τιμές στην Ελλάδα
Toyota Aygo X: Φανταστείτε ξανά το αυτοκίνητο πόλης