Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Aygo X: Φανταστείτε ξανά το αυτοκίνητο πόλης

Ελλάδα 21:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Aygo X: Φανταστείτε ξανά το αυτοκίνητο πόλης

ΝΕΑ

Toyota Aygo X: Φανταστείτε ξανά το αυτοκίνητο πόλης

ΝΕΑ

Είναι cool, είναι μοντέρνο και με αυτοπεποίθηση. Η φιλοσοφία υψηλής απόδοσης που έχει το Aygo X δείχνει το όραμα της Toyota για τα κόμπακτ μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Σας αρέσει να ξεχωρίζετε; Ζείτε για να διασκεδάσετε; Αυτό είναι ένα όραμα που θέλετε να γίνετε πραγματικότητα.

Γεννημένο στην Ευρώπη,  το Aygo X φέρνει τολμηρό σχεδιασμό σε ένα compact crossover αμάξωμα, επιτρέποντας στους οδηγούς να εκφράζουν την προσωπικότητά τους ενώ απολαμβάνουν να αξιοποιούν στο έπακρο την αστική ζωή.

Συνδυάζοντας τη διασκέδαση, την ελευθερία και την πρακτικότητα του ονόματος Aygo, με μια Outdoor διάθεση, η prologue έκδοση του έχει μια ισχυρή προσωπικότητα και μια ακόμη ισχυρότερη στάση, δημιουργώντας μια εμφάνιση που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μικρό αυτοκίνητο πόλης. Με το μοναδικό μείγμα συμπαγών διαστάσεων, crossover χαρακτηριστικών και ανυψωμένης θέσης οδήγησης, το Aygo X Prologue δείχνει κομψό παρέχοντας ταυτόχρονα την εμπειρία SUV οδήγησης στην πόλη.

Advertisement
Advertisement

Ξεχωριστό στυλ, έτοιμο για περιπέτεια

Η εντυπωσιακή δίχρωμη εμφάνιση του πρωτότυπου και η sport γραμμή της οροφής εγγυώνται ότι θα προσελκύει όλα τα βλέμματα πάνω του. Οι τροχοί μεγάλων διαστάσεων, και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά crossover.

Advertisement

Στο μπροστινό μέρος και κατά μήκος της μάσκας δεσπόζει μια LED λωρίδα, οι άκρες της οποίας καταλήγουν στο καπό (σαν μπούμερανγκ) ενώ υπάρχουν και «προστατευτικές» ποδιές. Οι θόλοι των τροχών είναι περισσότερο έντονοι και ειδικά πίσω προεξέχουν σημαντικά από το υπόλοιπο αμάξωμα. Οι θύρες έχουν κρυφές pop-up χειρολαβές, η διχρωμία επιτείνει την αίσθηση δυναμισμού του Aygo X Prologue, ενώ το πίσω μέρος ολοκληρώνει το τολμηρό λουκ. Η ένταση στο σχέδιο και στα χαρακτηριστικά δεν παραγκωνίζουν τον αστικό χαρακτήρα που ανέκαθεν χαρακτήριζε το μοντέλο. Το μήκος είναι 3,7 μ., το μεταξόνιο 2,430 μ., ενώ το ύψος αγγίζει τα 1,4 μ. Η ενσωματωμένη βάση στήριξης ποδηλάτου διασφαλίζει ότι το όχημα είναι πάντα έτοιμο για περιπέτεια, ενώ υπάρχει μια κάμερα κάτω από τον καθρέφτη πόρτας για να αποτυπώσει εκείνες τις στιγμές που θέλετε να μοιραστείτε.

Πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα και το εσωτερικό του μοντέλου παραγωγής αναμένονται τους επόμενους μήνες, κατά την επίσημη παρουσίαση. Το λανσάρισμα, τέλος, θα γίνει στις αρχές του 2022.

Advertisement

Γεννήθηκε στην Ευρώπη

Η τολμηρή εμφάνιση του crossover πόλης σχεδιάστηκε από μια ειδική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κεντρικό Γραφείο της Toyota στη Γαλλία. Το επίκεντρο της ομάδας ήταν οι κάτοικοι των πόλεων – οδηγοί που απαιτούν ταλέντο και διακριτικότητα, ώστε να μπορούν να εκφράσουν την προσωπικότητά τους ενώ διασκεδάζουν πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Toyota: Επιβεβαιώνει τον διάδοχο του Aygo στην Ευρώπη
Πρώτες εικόνες από τις δοκιμές του νέου Toyota Aygo
Συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του επόμενου Toyota Aygo