Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota GR Supra: Επίδειξη ακριβείας από 9 δεξιοτέχνες οδηγούς (video)

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota GR Supra: Επίδειξη ακριβείας από 9 δεξιοτέχνες οδηγούς (video)

ΝΕΑ

Toyota GR Supra: Επίδειξη ακριβείας από 9 δεξιοτέχνες οδηγούς (video)

ΝΕΑ

Δεξιοτέχνες οδηγοί κάθονται πίσω από το τιμόνι 9 Toyota GR Supra και εκτελούν μια συναρπαστική χορογραφία. Ποια ήταν τα εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσουν στις πρόβες;

Advertisement
Advertisement

Ένα συναρπαστικό αυτοκινητικό θέαμα, εμπνευσμένο από τις επιδείξεις ακριβείας των αεροσκαφών μας χαρίζει η Toyota μέσω ενός βίντεο διάρκειας μόλις ενός λεπτού και 9 δευτερολέπτων.

Αναλυτικότερα, η ιαπωνική εταιρεία επιστράτευσε μια ομάδα επαγγελματιών δεξιοτεχνών οδηγών, οι οποίοι ειδικεύονται στην εκτέλεση… χορογραφιών και τολμηρών ελιγμών με αυτοκίνητα.

Αυτοί κάθισαν πίσω από το τιμόνι εννέα (9) Toyota GR Supra, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, οι οποίες είχαν αντίθετη κατεύθυνση. Η μία απαρτιζόταν από 4 αυτοκίνητα, ενώ η δεύτερη από 5.

Advertisement
Advertisement

Μόλις δόθηκε το… εναρκτήριο λάκτισμα, οι δύο ομάδες άρχισαν να κινούνται με αντίθετη φορά, και αφού διασταυρώθηκαν, προχώρησαν σε κάποιους παράτολμους μεν, συναρπαστικούς δε ελιγμούς, προσφέροντάς μας κάποιες μοναδικές εικόνες. Οι τελευταίες γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές χάρη στους πολύχρωμους καπνούς που παράγονταν από ένα ειδικό σύστημα, ενσωματωμένο στο πίσω μέρος των GR Supra.

Η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος μόνο άκοπα δεν επήλθε, καθώς προηγήθηκε μια εβδομάδα με ακατάπαυστες πρόβες.

Advertisement

«Έπρεπε να έχουμε συνεχώς εστιασμένη την προσοχή μας σε κάθε αυτοκίνητο που βρισκόταν δίπλα μας. Η άριστη εκτέλεση του εγχειρήματος αποτελούσε μια μεγάλη πρόκληση… Δυσκολίες συναντήσαμε και λόγω των καπνών που μας τύφλωναν, οπότε έπρεπε να επικεντρωθούμε στις προπονήσεις», σημείωσε η Gina Walker, μέλος της ομάδας.

Advertisement

Σημειώνεται πως οι προπονήσεις, όπως και η… παράσταση έλαβαν χώρα στην πίστα που διατηρεί η βρετανική σχολή παροχής μαθημάτων ακριβείας Paul Swift Precision Driving, στην πόλη Ντάρλινγκτον (βορειοανατολική Αγγλία).

Καθοριστικό ρόλο στην εκτέλεση της επίδειξης ακριβείας διαδραμάτισε, η τέλεια κατανομή και το χαμηλό κέντρο βάρους, η υψηλή ακαμψία του αμαξώματος, η ταχύτητα απόκρισης του τιμονιού το κράτημα που προσφέρουν τα ελαστικά Michelin Super Sport. Τα GR Supra που συμμετείχαν στη χορογραφία, ήταν οι συμβατικές εκδόσεις, τόσο με 3λιτρο όσο και με 2λιτρο μοτέρ.

Ακολουθεί το υπερ-θέαμα ακριβείας με τις Toyota GR Supra:

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Γηρασμένα και με πολλά χλμ. τα μεταχειρισμένα ΙΧ της Ελλάδας

Σοκ! Νέα νοθεία στη βενζίνη με χημικά που δεν ανιχνεύονται

Αδύνατη η άρση παρακράτησης σε ΙΧ που έχει εξοφληθεί από το 2015!