Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο ηλεκτρικό SUV από την Toyota… με διαστάσεις RAV4

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ηλεκτρικό SUV από την Toyota… με διαστάσεις RAV4

ΝΕΑ

Νέο ηλεκτρικό SUV από την Toyota… με διαστάσεις RAV4

ΝΕΑ

Το μελλοντικό SUV θα φέρει μια ξεχωριστή σχεδίαση που θα το διαφοροποιεί πλήρως από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Advertisement
Advertisement

Αποφασισμένη να εισέλθει στην… αρένα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η Toyota, η οποία ετοιμάζει αρκετά μοντέλα σχετικής τεχνολογίας.

Σε αυτά θα συγκαταλέγεται και ένα ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας μεταξύ Subaru και Toyota, ενώ θα φέρει παρόμοιες διαστάσεις με το RAV4. Σύμφωνα, με πληροφορίες, ωστόσο, το μεταξόνιο θα φέρει μεγαλύτερο μήκος, ενώ στον αντίποδα, τόσο οι πίσω όσο και εμπρός πρόβολοι θα είναι πιο «κοντοί».

Το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV θα βασίζεται στη μεταβλητή «ηλεκτρική πλατφόρμα» eTNGA, η οποία θα μπορεί να υποστηρίζει μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα. Αναλυτικότερα, στην αρχιτεκτονική e-TNGA θα μπορούν να βασιστούν οχήματα με διαφορετικό ύψος, πλάτος και μεταξόνιο, ενώ θα είναι συμβατή με ποικίλες διατάξεις κίνησης. Είτε το ηλεκτρικό μοτέρ είναι τοποθετημένο πίσω, είτε εμπρός, είτε ενσωματώνονται δύο μοτέρ για τις ανάγκες της τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, όπως μαρτυρά η teaser-ψηφιακή φωτογραφία, το μοντέλο θα φέρει ένα πρωτοποριακό «λουκ» και θα υιοθετεί μια σχεδιαστική φιλοσοφία εκ βάθρων διαφορετική από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Περί ονομασίας ο λόγος, δεν υπάρχουν πληροφορίες. Παρ’ όλα αυτά, κατά τους προηγούμενες μήνες η Toyota προχώρησε στην κατοχύρωση μιας σειράς ονομασιών, βασιζόμενων στην «οικογένεια» BZ”. Ειδικότερα… εξασφάλισε την πατρότητα για τις ονομασίες BZ1, BZ2,BZ3,BZ4 και BZ5. Ως εκ τούτου δεν φαντάζει απίθανο τα συγκεκριμένα ονόματα να αξιοποιηθούν για το… βάπτισμα κάποιων από των επερχόμενων ηλεκτρικών της.

Advertisement

Μιλώντας στο AutoExpress, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Europe, Matt Harrison, σημείωσε πως το νέο EV θα είναι ακριβότερο από το RAV4, ενώ παράλληλα θα το… συμπληρώνει, δεδομένου ότι το τελευταίο δεν διατίθεται σε ηλεκτρική έκδοση, σε μόνο plug-in υβριδική και υβριδική.

Όπως επισημαίνει η Toyota, το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στο φως της δημοσιότητας τους προσεχείς μήνες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η Toyota ετοιμάζει τον αντίπαλο του Qashqai

20 αυτοκίνητα το λεπτό από VW και Toyota

Advertisement

Hyundai E-GMP: Νέα πλατφόρμα μόνο για τα ηλεκτρικά της