Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda: Ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα ως το 2035

Ελλάδα 7:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda: Ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα ως το 2035

ΝΕΑ

Mazda: Ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα ως το 2035

ΝΕΑ

Με ανακοίνωσή τους, τα στελέχη της Mazda έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους για μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε όλη την παραγωγική διαδικασία της.

Advertisement
Advertisement

Βασική αναφορά της Mazda είναι το γεγονός ότι το πρώτο που θα πράξει είναι να χρησιμοποιεί ως καύσιμο υγρή αμμωνία στο εργοστάσιό της στη Χιροσίμα, εγκαταλείποντας τα ορυκτά καύσιμα για τη λειτουργία του.

Σε δεύτερο στάδιο, ο στόχος της είναι να μειωθεί κατά 69% η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις της (μονάδες παραγωγής και γραφεία) στην Ιαπωνία ως το οικονομικό έτος του 2030, συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2013.

Το τρίτο στάδιο του χρονοδιαγράμματος που εκπονήθηκε προβλέπει τον μηδενισμό του ενεργειακού αποτυπώματός της σε όλα τα εργοστάσιά της ως το 2035.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, απώτερος στόχος είναι να συμβεί το ίδιο σε όλη τη διαδικασία παραγωγής των καινούργιων μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένων και των τότε προμηθευτών της, ως το 2050.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Mazda, ως το τέλος του οικονομικού έτους 2030 στοχεύει να χρησιμοποιεί καύσιμα που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές ή δεν θα εκπέμπουν διοξείδιο το άνθρακα σε ποσοστό 75%.

Advertisement

Επίσης, εντός των επόμενων ετών θα εξελίξει τους πετρελαιοκινητήρες της να χρησιμοποιούν βιοντίζελ νέας γενιάς, αντί πετρελαίου κίνησης που προέρχεται αποκλειστικά από εξόρυξη.

Επίσης, η Mazda θα εφαρμόσει πρόγραμμα φροντίδας δασών αλλά και αναδάσωσης περιοχών ως ένα επιπλέον μέτρο για τη μείωση και τελικά των μηδενισμό του ενεργειακού ίχνους της.

Advertisement

Ο Τακέσι Μουκάι, Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της ιαπωνικής εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Η Mazda, θα προχωρήσει αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ουδέτερου ενεργειακού αποτυπώματος, σύμφωνα με τα σχέδιά μας να συμβάλλουμε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σε όλες τις διαδικασίες μας.

Σε αυτές, συμπεριλαμβάνονται η μεταφορά, η χρήση και η ανακύκλωση/απόρριψη (υλικών), καθώς πιστεύουμε ότι τέτοιες προσπάθειες είναι βασική ευθύνη των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Advertisement

»Μέσω αυτών των τριών βασικών αξόνων, στη Mazda στοχεύουμε να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις μας παγκοσμίως έως το 2035 και να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε το ίδιο σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού έως το 2050, συμβάλλοντας στη διαρκή συνύπαρξη με τον πλανήτη μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mazda θα βασιστεί στην Toyota για τα ηλεκτρικά της
Νέο Mazda MX-5: Ηλεκτρικό αλλά και απόλυτο fun to drive
Οδηγούμε το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV στη Γερμανία