Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Yuan Up είναι το νέο SUV της BYD

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Yuan Up είναι το νέο SUV της BYD

ΝΕΑ

To Yuan Up είναι το νέο SUV της BYD

ΝΕΑ

H BYD δημοσίευσε επίσημα φωτογραφίες του Yuan Up, του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της του οποίο κατασκευάστηκε για να είναι οικονομικά προσιτό.

Advertisement
Advertisement

Τις τελευταίες ημέρες η BYD Auto απασχολεί έντονα και την ελληνική αυτοκινητική επικαιρότητα, έπειτα από τη γνωστοποίηση ότι τα επιβατικά μοντέλα της θα εισάγονται σύντομα και στη χώρα μας.

Ως γνωστόν, η προσπάθειά της να επεκταθεί επιχειρηματικά στην Ευρώπη βασίζεται στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Στην γκάμα της προστέθηκε ακόμα ένα το οποίο ονομάζεται Yuan Up και πιθανόν να το δούμε και στη Γηραιά Ήπειρο.

Η BYD δημοσίευσε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του καινούργιου μοντέλου της στον κινεζικό Τύπο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Weibo το νέο μοντέλο είναι ένα σχετικά μικρών διαστάσεων SUV το οποίο βασίζεται στη σύγχρονη πλατφόρμα «ePlatform 3.0» την οποία έχει δημιουργήσει η εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον κινεζικό Τύπο το Yuan Up οι διαστάσεις του είναι 4.310 χλστμ. μήκος, 1.830 χλστμ. πλάτος και 1.675 χλστμ. ύψος. Το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.620 χλστμ.

Βάσει των πληροφορίων, το νέο μοντέλο θα παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα και θα διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις αναφορικά με τη μέγιστη ισχύ του. Η τελευταία θα είναι 95 ίπποι και 177 ίπποι αντίστοιχα, δηλαδή ό,τι αφορά και στο Dolphin.

Advertisement

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τις μπαταρίες του αλλά τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η μέγιστη αυτονομία του Yuan Up θα φτάνει τα 401 χλμ. σε όλες τις εκδόσεις του και η τελική ταχύτητά του θα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα.. Τέλος, αναφορικά με το βάρος του θα κυμαίνεται μεταξύ 1.420 κιλών και 1.540 κιλών αναλόγως της έκδοσης και του επιπέδου εξοπλισμού του.

Advertisement

Στα δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου γίνεται λόγος και για την τιμή πώλησής του. Βάσει αυτών, το νέο μοντέλο της BYD θα είναι οικονομικά προσιτότερο από όλα τα υπόλοιπα που διαθέτει η εταιρεία. Αυτό θα ισχύει στην εγχώρια αγορά και πιθανότατα και στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι αντιπρόσωποι της εταιρείας στην Κίνα θα πληρώσουν 120.000 γουάν (περίπου 15.680 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), 125.000 γουάν (περίπου 16.330 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), και 130.000 γουάν (περίπου 17.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), αντίστοιχα, για να αποκτήσουν μία από τις τρεις διαθέσιμες εξοπλιστικές εκδόσεις του μοντέλου.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι, συνυπολογίζοντας και το κέρδος τους, η τελική τιμή πώλησής του θα είναι χαμηλότερη απ’ ό,τι ισχύει για τα υπόλοιπα μοντέλα της BYD. Μένει να δούμε εάν το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη και εάν θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που πρόκειται να δημιουργήσει η εταιρεία στα νότια της Ουγγαρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα τα μοντέλα της BYD – Πόσο κοστίζουν
Αποκάλυψη: Ποιος φέρνει τα αυτοκίνητα της μεγάλης BYD στην Ελλάδα;
H BYD ξεπέρασε και τον Όμιλο Volkswagen στην Κίνα