Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σάλπαρε το πρώτο πλοίο της BYD!

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλπαρε το πρώτο πλοίο της BYD!

ΝΕΑ

Σάλπαρε το πρώτο πλοίο της BYD!

ΝΕΑ

Το πρώτο πλοίο της κινεζικής εταιρείας πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, λίγο μετά το επίσημο λανσάρισμά του.

Advertisement
Advertisement

Μία ιστορική στιγμή για την BYD και το Explorer No.1, το πρώτο της εμπορικό πλοίο για μεταφορές οχημάτων. Με αυτό και τα επόμενα που θα έρθουν, οι Κινέζοι ευελπιστούν να αυξήσουν σημαντικά τις εξαγωγές των μοντέλων τους.

Όντας ο νούμερο 1 κατασκευαστής NEVs και μπαταριών του 2023, η BYD ήθελε να επεκταθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Το αποφασιστικό της βήμα για αυτόν τον σκοπό, είναι το Explorer.

Πλέον, αποτελεί κάτι απόλυτα υλοποιήσιμο, μιας και το πρώτο της εμπορικό πλοίο πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι και κατευθύνεται προς την Ευρώπη. Το πόσα οχήματα κουβαλάει δεν έχει γνωστοποιηθεί, αλλά γνωρίζουμε ότι έχει χωρητικότητα 7.000 οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η BYD κατόρθωσε να εξάγει 242.765 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2023, ενώ η παραγωγή της ήταν ασύλληπτη, αφού κατασκεύασε πάνω από 9 εκατομμύρια μονάδες το περασμένο έτος.

Στόχος πλέον, είναι οι επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο, βάσει του γενικού διευθυντή της εταιρείας, Γουάνγκ Τζουνμπάο. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έλαβε το πρώτο της πλοίο στις 10 Ιανουαρίου από τον συνεργάτη-κατασκευαστή, την China International Marine Containers Group Co. Δεν έχασε καθόλου χρόνο και ούτε μία εβδομάδα μετά, το Explorer απέπλευσε από λιμάνι Xiaomo International Logistics του Σένζεν.

Advertisement

Επτά ακόμα πανομοιότυπα πλοία αναμένεται να εμφανιστούν και να πλεύσουν προς άλλες ηπείρους εντός των επόμενων δύο χρόνων. Όλα θα έχουν τα ίδια ακριβώς τεχνικά -και φιλικά προς το περιβάλλον- χαρακτηριστικά με το Explorer No.1, με τις τεχνολογικές καινοτομίες της BYD.

Advertisement

Επιβεβαιωμένα, τα πλοία της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι έξι με δύο να μένουν στο περιθώριο ως οψιόν. Η κατασκευή κάθε ενός από αυτά κοστίζει την BYD περίπου 648 εκατομμύρια ευρώ.

Μία φυσιολογική επένδυση, βάσει του πόσα έχει υπολογίσει η εταιρεία ότι θα κερδίσει εφόσον πλέον θα εξάγει με ταχύτατους ρυθμούς.

Αυτήν την περίοδο, η BYD πουλάει αυτοκίνητα σε έξι ηπείρους, σε πάνω από 70 χώρες και σε πάνω από 400 πόλεις παγκοσμίως!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες είναι οι δύο εταιρείες που έχουν το προβάδισμα στα ηλεκτρικά;
Οι Κινέζοι «άλωσαν» το Euro 2024!
Φοβού τους Κινέζους: Η BYD ξεπέρασε την Tesla!