Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To XP-1 είναι η νέα εποχή για τη Morgan (+video)

Ελλάδα 0:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To XP-1 είναι η νέα εποχή για τη Morgan (+video)

ΝΕΑ

To XP-1 είναι η νέα εποχή για τη Morgan (+video)

ΝΕΑ

Η Morgan Motor Company, μία από τις πιο παλιές και παραδοσιακές βρετανικές εταιρείες, προσαρμόζεται στα σύγχρονα δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το επόμενο μοντέλο της θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Οι άνθρωποι της Morgan Motor Company εξελίσσουν ήδη το νέο τρίκυκλο όχημά του ο οποίο έχει την κωδική ονομασία XP-1.

Το αυτοκίνητο είναι στην πειραματική μορφή του ακόμα και η εξέλιξή του συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις τη3ς εταιρείας.

Ωστόσο, τα στελέχη της έδωσαν στη δημοσιότητα κάποιες αρχικές πληροφορίες γι’ αυτό.

Advertisement
Advertisement

To XP-1 βασίζεται στο αλουμινένιο πάτωμα του Super 3 το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι. Θυμίζουμε ότι αυτό διαθέτει τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα της Ford μέγιστης ισχύος 118 ίππων και μέγιστης ροπής 150 Nm.

To πρωτότυπο XP-1 θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα τον οποίο έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι της εταιρείας από λευκό χαρτί, δηλαδή είναι ο πρώτος δικός τους (είτε αυτής της τεχνολογίας είτε θερμικός).

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η μέγιστη ισχύς του θα είναι 136 ίπποι και θα κινεί τον πίσω τροχό. Οι μπαταρίες του θα έχουν μέγιστη ενεργειακή χωρητικότητα 33 kWh και θα δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 241 χλμ.

Advertisement

Η φόρτισή τους θα μπορεί να γίνεται και μέσω ταχυφορτιστή ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, δηλαδή να παρέχουν ενέργεια για τη λειτουργία ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι άνθρωποι της Morgan δηλώνουν ότι το βάρος του αυτοκινήτου θα είναι 700 κιλά και ότι το αμάξωμά του θα είναι πιο αεροδυναμικό σε σχέση με αυτό του Super 3.

Συγκεκριμένα, ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσάς του θα είναι 0,42 αντί 0,65, συγκριτικά.

Advertisement

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής εταιρείας θα έχει έγχρωμη οθόνη ψηφιακών ενδείξεων και σύστημα το οποίο θα διαθέτει τέσσερα διαφορετικά προγράμματα απόδοσης της ροπής στον τροχό.

Τέλος, η ανάρτησή του θα είναι ρυθμισμένη κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνεται στο αυξημένο βάρος αλλά και στον χαρακτήρα του ηλεκτροκίνητου τρίκυκλου roadster. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο.

Αναλυτικότερα στοιχεία γι’ αυτό θα ανακοινωθούν εντός του 2024, χρονιά στην οποία συμπληρώνονται 115 έτη από τη δημιουργία του πρώτου μοντέλου στην ιστορία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τη Morgan από… ψηλά (+video)
Morgan: Νέο τρίτροχο με κινητήρα Ford (+video)
Το Morgan Plus Four CX-T… με άρωμα Ακρόπολις (+video)