Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford Raptor όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ford Raptor όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

ΝΕΑ

Το Ford Raptor όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

ΝΕΑ

Η Hennessey μετέτρεψε το Ford F-150 Raptor R σε κάτι… άλλο, με έξι τροχούς και τρεις άξονες.

Advertisement
Advertisement

Η αμερικανική εταιρεία ενίσχυσης απόδοσης αυτοκινήτων ξεκίνησε την επεξεργασία της πάνω στο F-150 Raptor R στις εγκαταστάσεις της στο Σίλι του Τέξας και το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως… εντυπωσιακό.

Το pickup της Ford βαπτίστηκε ξανά μετά τη μετατροπή του από τη Hennessey με το όνομα VelociRaptoR 6×6. Ναι, καλά διαβάσατε, 6×6, διότι αυτό το «αγροτικό» διαθέτει πλέον 6 τροχούς, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι μιλάμε για ένα από τα πιο εξτρεμιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Το Ford F-150 Raptor R είναι από τα πιο ακριβά pickup στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας αρχική τιμή στις 109.000 δολάρια. Της Hennessey το VelociRaptoR 6×6 πάλι… ξεφεύγει υπερβολικά και κάνει το ορίτζιναλ να μοιάζει προσιτό. Συγκεκριμένα, κοστίζει κοντά στα 500.000 δολάρια!

Advertisement
Advertisement

Τα αξίζει όμως; Αυτό μπορεί να το κρίνει μόνο ο επίδοξος αγοραστής, εξετάζοντας όλα όσα άλλαξε και βελτίωσε η Hennessey στο δημοφιλές «αγροτικό».

Οι Αμερικανοί επέκτειναν το ορίτζιναλ πλαίσιο και το κυριότερο, πρόσθεσαν έναν ακόμα άξονα πίσω, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους βελτιώνει κατά 50% την πρόσφυση συγκριτικά με το στάνταρ μοντέλο.

Advertisement

Η Hennessey πρόσθεσε επίσης στις αναρτήσεις του αυτοκινήτου αμορτισερ επαναφοράς Fox Live Valve, αυξάνοντας ταυτόχρονα το ύψος κατά περίπου 8 εκατοστά. Οι ζάντες είναι custom, από κράμα αλουμινίου, μεγέθους 20 ιντσών και εφοδιάζονται με off-road λάστιχα 37 ιντσών σε πάχος.

Το μακρύτερο πλαίσιο σημαίνει ότι και η καρότσα έχει επίσης επεκταθεί, από 1,67 μέτρα που ήταν στο ορίτζιναλ μοντέλο, στα 2,4 μέτρα. Σε ποσοστό, μιλάμε για πάνω από 45% παραπάνω χωρητικότητα.

Advertisement

Σε άλλα aftermarket στοιχεία που έχει πάνω του το αμερικανικό Pickup, παρατηρούνται διακριτικοί νέοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω και φωτιστικά σώματα LED ιδανικά και για off-road χρήση.

Επίσης, νέα σήματα της Ford και φυσικά πληθώρα γραφικών με το όνομα της Hennessey για να ξεχωρίζει κάποιος ότι δεν μιλάμε για ένα απλό F-150.

Advertisement

Η Hennessey δεν πείραξε παραδόξως την καρδιά του Raptor, αφού διατηρεί τον V8 supercharged των 5,2 λίτρων, ο οποίος έχει παρθεί από το Mustang Shelby GT500.

Αυτός ο θηριώδης κινητήρας αποδίδει περίπου 700 ίππους και φέρει 868 Nm ροπής. Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επακριβώς τα νούμερα και τα στοιχεία του VelociRaptoR 6×6, αλλά ενημέρωσε ότι θα ζυγίζει κοντά στους 3 τόνους.

Αυτόματα λοιπόν, κατανοεί κανείς πως δύσκολα θα είναι το ίδιο… ζωηρό με το τετράτροχο Ford F-150 Raptor R, άρα ίσως η τιμή του να μη δικαιολογείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε έρχεται η έκδοση diesel του νέου Ford Raptor;
Το Hennessey F-150 VelociRaptorR έχει ισχύ hypercar!
Το Hennessey F-150 VelociRaptorR έχει ισχύ hypercar!