Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Morgan: Νέο τρίτροχο με κινητήρα Ford (+video)

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Morgan: Νέο τρίτροχο με κινητήρα Ford (+video)

ΝΕΑ

Morgan: Νέο τρίτροχο με κινητήρα Ford (+video)

ΝΕΑ

Το νέο τρίτροχο της Morgan ονομάζεται Super 3 και κινείται από τον τρικύλινδρο EcoBoost της Ford

Advertisement
Advertisement

Το Super 3 των 118 ίππων συνεχίζει μια κληρονομιά 113 ετών των τρίτροχων Morgan

Μπορεί να μη φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά το Super 3 είναι ένα μοντέρνο Morgan. Ναι, η διαμόρφωση των τριών τροχών θυμίζει το ξεκίνημα της Morgan στη δεκαετία του 1900, αλλά αυτή είναι η πρώτη καθαρή δημιουργία της Morgan (από το Aero 8 το 2000). Είναι το ​​πρώτο Morgan που κατασκευάζεται με μονοκόκ δομή (χρησιμοποιώντας τη νέα πλατφόρμα αλουμινίου της εταιρείας ) και μια ριζική αλλαγή στη στρατηγική κατασκευής των τρίτροχων με κινητήρα που έχει περισσότερους από δύο κυλίνδρους.

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνιση είναι αναγνωρίσιμα Morgan και εξακολουθεί να είναι ευχάριστα ρετρό, αλλά η εταιρεία με έδρα το Malvern λέει ότι αυτή τη φορά πήρε επιρροές από την εποχή των αεροσκαφών jet. Το στοιχείο που το επιβεβαιώνει, είναι τα ψυγεία τα οποία είναι τοποθετημένα εμπρός και στο πλάι και φαίνονται σαν να έχουν βγει κατευθείαν από ένα σύγχρονο F-35 Lightning. Οι εμπρός τροχοί είναι τοποθετημένοι στην άκρη του αμαξώματος. Τα πλαϊνά του σημεία έχουν θήκες, σχάρες αποσκευών ή γραφικά.

Δεν υπάρχει πια κινητήρας V-twin, ορατός μπροστά, έτσι το εμπρός μέρος στολίζουν οι στρογγυλοί προβολείς, μια χαρακτηριστική μπροστινή σχάρα με πέταλο και υποπλαίσιο ανάρτησης, που είναι τοποθετημένη σε μια κατασκευή από χυτό αλουμίνιο, γνωστή ως Hartland Strut. Πήρε το όνομά της από τον μηχανικό της Morgan που τη σχεδίασε.

Advertisement

Οι μπροστινοί τροχοί είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένοι από τη Morgan και φορούν ελαστικά Avon Speedmaster φτιαγμένα κατά παραγγελία. Τα ψαλίδια της ανάρτησης είναι όσο το δυνατόν μακριά για να βελτιωθεί η ευστάθεια και όπως και με την προηγούμενη γενιά τρίτροχων, τα εσωτερικά των μπροστινών τροχών είναι κλειστά για καλύτερη αεροδυναμική και φινέτσα.

Βλέποντας προς τα πίσω, η σχεδιαστική γραμμή τρέχει ακριβώς γύρω από το πιλοτήριο. Υπάρχει και μια άλλη κατασκευή από χυτό αλουμίνιο ακριβώς στο πίσω μέρος – αυτή δεν έχει όνομα αλλά σφίγγει τις δύο πλευρές του μονοκόκ πλαισίου, στεγάζει τα πίσω φώτα, λειτουργεί και ως βάση για την πινακίδα κυκλοφορίας και κρύβει πίσω τροχό. Παρεμπιπτόντως, αυτός ο μονός πίσω τροχός «φορά» ελαστικό Avon 4season  που η Morgan διαβεβαιώνει ότι θα «παρέχει τη βέλτιστη πρόσφυση».

Advertisement

Ο κινητήρας, είναι ένας ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος 1,5 λίτρων της Ford που αποδίδει 120 ίππους. Η Morgan υπολογίζει το 0-100 χλμ σε περίπου 7,0 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 210 χλμ/ώρα, με βάρος 635 κιλά. Το κιβώτιο ταχυτήτων προέρχεται από το Mazda MX-5. Η χρήση κινητήρων της Ford, δεν είναι νέο για την Morgan, που χρησιμοποίησε τα Αγγλικά μοτέρ στα τρίτροχα οχήματά της στις δεκαετίες του 1930 και του 40, επομένως υπάρχει κάποια κληρονομιά εκεί.

Advertisement

Το εσωτερικό είναι φανταχτερό για τη Morgan, με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων (πρώτο για την εταιρεία, δεν θα εκπλαγείτε να το ακούσετε), υποδοχές USB και ακόμη και ένα προαιρετικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς πλοήγησης μοτοσυκλετών Beeline. Όλα είναι αδιάβροχα, με επιλογή βινυλίου, αδιάβροχο δέρμα, ή νέο τεχνικό ύφασμα για τα καθίσματα. Υπάρχει νέο καλοριφέρ για τα πόδια, ρυθμιζόμενο τιμόνι και σημεία στερέωσης κάτω από το ταμπλό, που μπορεί να φιλοξενήσει μια ποτηροθήκη ή μια βάση τηλεφώνου Quad Lock. Πολυτέλειες.

Υπάρχει επίσης: Χώρος αποσκευών (τυπικός) πίσω από την πλάτη των καθισμάτων και  αποθηκευτικός χώρος που κλειδώνει κάτω από αυτά, ένα προαιρετικό κάλυμμα βροχής για τα πόδια σας και πολλές, πολλές σκληρές και μαλακές βαλίτσες. Αν σκοπεύετε να ταξιδεύσετε, μπορείτε να παραγγείλετε μεγάλο παρμπρίζ για να μειώσετε μέρος των αναταράξεων.

Η Morgan αναφέρει πως το Super 3 έχει περισσότερες από 200 επιλογές εξατομίκευσης ενώ η τιμή του ξεκινά από τα 50.300 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καινούργιο τρίτροχο από τη Morgan
Morgan 3-Wheleer: Αναγέννηση από τις στάχτες…
Νέο Morgan Plus Four