Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Morgan Plus Four CX-T… με άρωμα Ακρόπολις (+video)

Ελλάδα 0:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Morgan Plus Four CX-T… με άρωμα Ακρόπολις (+video)

ΝΕΑ

Το Morgan Plus Four CX-T… με άρωμα Ακρόπολις (+video)

ΝΕΑ

Το νέο CX-T της Morgan είναι πραγματικά ασυνήθιστο σε σχέση με όλα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από την εταιρεία, καθώς μπορεί να κινηθεί πρακτικά παντού.

Advertisement
Advertisement

Βασισμένο στο Plus Four που ανανεώθηκε πλήρως μέσα στο περασμένο έτος, το νέο CX-T, φέρνει την κλασική του εμφάνιση σε διαδρομές μακριά από την άσφαλτο.

Με ένα σκελετό από αλουμίνιο και τον τετρακύλινδρο turbo B48 κινητήρα από την BMW 330i, η βάση είναι πολύ δυναμική και το λόγο έχει η αλλαγή στην ανάρτηση και τα ειδικά ελαστικά. Εκτός από το αυξημένο ύψος οδήγησης και τα ελαστικά, οι πιο εμφανείς προσθήκες του CX-T είναι ένα εξωτερικό roll cage που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ποδηλάτων και σανίδων για αθλητικές δραστηριότητες.

Advertisement
Advertisement

Εντελώς νέο είναι το πίσω μέρος του αμαξώματος που παρέχει χώρο για δύο αδιάβροχες αποσκευές της Pelican, ένα αλουμινένιο κουτί εργαλείων, δύο δοχεία καυσίμου και ένα ζευγάρι εφεδρικούς τροχούς. Η Morgan λέει ότι η ανάρτηση είναι coilover της EXE-TC και δίνει απόσταση 230 χιλιοστών από το έδαφος (μεγαλύτερη απόσταση από ότι έχει ένα Subaru Forester).

Ένα μεγαλύτερο πρόβλημα για την εκτός δρόμου κίνηση μπορεί να είναι η έλλειψη τετρακίνησης, αν και η Morgan ισχυρίζεται ότι έχει μια κάποια λύση για αυτό, με τη μορφή ενός πίσω διαφορικού BMW xDrive που λειτουργεί με νέο, αναβαθμισμένο και ειδικά προσαρμοσμένο λογισμικό που έχει προγράμματα λειτουργίας. Το “Road” είναι το πιο «χαλαρό» σε ποσοστό εμπλοκής και αφορά την κίνηση σε δρόμους –έστω και πλακόστρωτους, ενώ το “All-Terrain” κάνει το διαφορικό μπλοκέ σε ποσοστό 45 τοις εκατό.

Advertisement

Για τις πραγματικά δύσκολες καταστάσεις, υπάρχει και το “All Terrain – Extreme” που κλειδώνει το διαφορικό παρέχοντας ισόποσα τη ροπή στους δύο πίσω τροχούς. Όλα τα παραπάνω είναι σε συνάρτηση με την τιμή του αυτοκινήτου, αρκετά ενδιαφέροντα μια και το κόστος που θα κληθεί κάποιος να καταβάλλει για να αποκτήσει το ιδιαίτερο αυτό Morgan, είναι 200.000 ευρώ. Η τιμή του CX-T είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Plus Four και επειδή η Morgan σκοπεύει να κατασκευάσει μόνο 8 CX-T, όποιος το θέλει πραγματικά, θα πρέπει να βιαστεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Αυστραλός που θέλει να θαφτεί με το Morgan του
Morgan 3-Wheleer: Αναγέννηση από τις στάχτες…
Η Bowler παρουσιάζει το αγωνιστικό Land Rover Defender

Advertisement