Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW ID. Buzz στην Αστυπάλαια! (+video)

Ελλάδα 18:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW ID. Buzz στην Αστυπάλαια! (+video)

ΝΕΑ

Το VW ID. Buzz στην Αστυπάλαια! (+video)

ΝΕΑ

Ο μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και αειφόρο» νησί με τη συνδρομή του Volkswagen Group και την υποστήριξη της Kosmocar εξελίσσεται ταχύτατα.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, μετά την παράδοση των πρώτων μοντέλων VW ID έφτασε η ώρα της πρεμιέρας του ολοκαίνουργιου ID. Buzz στο όμορφο νησί του Αιγαίου στο πλαίσιο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον CEO της VW, Herbert Diess.

Το ηλεκτρικό MPV της Volkswagen θα ενταχθεί στον ηλεκτροκίνητο στόλο του νησιού για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις τοπικές αρχές, στους μόνιμους κατοίκους και όπου αλλού χρειαστεί. Ο στόλος των ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια αυξάνεται περαιτέρω, αφού οι τοπικές αρχές χρησιμοποιούν ήδη από τον προηγούμενο χρόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το πρόγραμμα «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί» είναι μια κοινή πρωτοβουλία του γκρουπ Volkswagen και της Ελληνικής Δημοκρατίας και έχει στόχο τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό σύστημα κινητικότητας στην Αστυπάλαια με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Advertisement
Advertisement

Για το σκοπό αυτό, το τρέχον σύστημα μεταφορών στο νησί αντικαθίσταται σταδιακά από την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, παράλληλα με την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώνεται:

  • η παρουσίαση του ID. Buzz, της ηλεκτρικής αναβίωσης του θρυλικού Bulli από την δεκαετία του 1980, το οποίο θα δοκιμαστεί οδηγικά για πρώτη φορά στον κόσμο από την Αστυπάλαια.
  • η παράδοσοη νέου ηλεκτρικού ασθενοφόρου e-Crafter στο Κέντρο Υγείας της Αστυπάλαιας, χορηγία του Ομίλου Volkswagen.

    • σταδιακή αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων των κατοίκων του νησιού με ηλεκτρικά έως το 2025.
    • δημιουργία νέας υπηρεσίας επιβατικών μεταφορών (AstyBus) με ηλεκτρικά mini-van και δημιουργία ενός δίκτυου διαμοιρασμού.
    • στην πιλοτική λειτουργία του AstyGo, ενός δίκτυου ευέλικτου διαμοιρασμού, θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δίκυκλα και ποδήλατα (συνολικά 18 οχήματα).
    • δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 20 kW για την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.
    • επέκταση δικτύου φόρτισης με 4 επιπλέον δημόσια σημεία.
    • το 2025 θα “τρέξει” πιλοτικά πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης.
Advertisement

Το ID. Buzz, με το πολύ ιδιαίτερο στιλ που μας παραπέμπει στο θρυλικό T1, θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης από το ερχόμενο φθινόπωρο. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην σχετική μας δοκιμή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Volkswagen ID. Buzz που παραδίδεται σήμερα στην Ελλάδα
Δοκιμή: VW Taigo 1.0 TSI 110 PS DSG
Volkswagen ID. Buzz, η νέα έξυπνη μετακίνηση (video)

Advertisement