Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW Golf αποφεύγει τον τάρανδο φορτωμένο (+ video)

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW Golf αποφεύγει τον τάρανδο φορτωμένο (+ video)

ΝΕΑ

Το VW Golf αποφεύγει τον τάρανδο φορτωμένο (+ video)

ΝΕΑ

Το Volkswagen Golf VIII έχει εγνωσμένη οδική συμπεριφορά και διακρίνεται για την ασφάλειά του. Πώς τα πηγαίνει στη διαδικασία του λεγόμενου τεστ ταράνδου;

Advertisement
Advertisement

Το Golf VIII είναι η γενιά καμπής αλλά και ουσιαστικής αλλαγής του μοντέλου στην ιστορία του.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε, η κριτική που ασκήθηκε σε αυτό αλλά και στη Volkswagen, η πτώση των πωλήσεων του και η αναπόφευκτη προσαρμογή του στην ηλεκτροκίνηση είναι χαρακτηριστικά στοιχεία της σύγχρονης πραγματικότητάς του.

Σε όλα αυτά, δεν λείπει και η αξιολόγηση του στον τομέα της παρεχόμενης ασφάλειας και της οδικής συμπεριφοράς του. Για το τελευταίο, τι πιο αυθεντικό από τη δοκιμασία αποφυγής ταράνδου στην οποία υποβάλλουν τα αυτοκίνητα οι Σουηδοί συνάδελφοι του Teknikens rld.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά αξιολόγησαν το Golf VIII 1.0 eTSI, την έκδοση με το σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης (48 Volt), το οποίο αποδίδει 110 ίππους, και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η δοκιμασία έγινε με το όχημα φορτωμένο, δηλαδή με συνεπιβάτες, και το βάρος του να πλησιάζει στο μέγιστο επιτρεπόμενο το οποίο είναι 1.810 κιλά στη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου.

Advertisement

Σε αυτή, το Golf VIII έχει ημιάκαμπτο άξονα στο πίσω μέρος, κάτι που επηρεάζει περισσότερο την αντίδραση της ανάρτησης σε σχέση με τη διάταξη πολλαπλών συνδέσμων που υπάρχει στις ισχυρότερες εκδόσεις του.

Το Golf VIII 1.0 eTSI κατάφερε να κάνει ένα ασφαλές πέρασμα, δηλαδή να μην ακουμπήσει ή ρίξει κάποια από τις κορύνες που οριοθετούν την τυποποιημένη διαδρομή του τεστ με ταχύτητα 72 χλμ./ώρα, την ελάχιστη απαιτούμενη σε αυτό.

Advertisement

Το αυτοκίνητο υπέστρεφε αλλά παρέμενε υπό τον έλεγχο του οδηγού. Η δοκιμασία έγινε με ενεργοποιημένο το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας του οχήματος (ESP) και με το σύστημα παραμετροποίησης της ισχύος του κινητήρα στην επιλογή «Normal».

Όταν δοκίμασαν να κάνουν τη δοκιμασία με μεγαλύτερη ταχύτητα, το αποτέλεσμα δεν ήταν έγκυρο. Ωστόσο, οι Σουηδοί συνάδελφοι έκριναν ότι το Golf VIII 1.0 eTSI παραμένει ασφαλές και περνά το «τεστ ταράνδου» ακόμα και όταν είναι φορτωμένο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα αλλάξει στο Volkswagen Golf το Euro 7
Ποιο αυτοκίνητο ξεπούλησε σε οκτώ λεπτά;
Ετοιμαστείτε για το ID. Golf