Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα αλλάξει στο Volkswagen Golf το Euro 7

Ελλάδα 8:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα αλλάξει στο Volkswagen Golf το Euro 7

ΝΕΑ

Τι θα αλλάξει στο Volkswagen Golf το Euro 7

ΝΕΑ

Η επικείμενη εφαρμογή του προτύπου «Euro 7» θα επιφέρει αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία και αναπόφευκτα θα επηρεάσει και το Golf.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen είναι μία από τις εταιρείες που θα επηρεαστούν από την εφαρμογή του «Euro 7» («Euro VII») από τον Ιούλιο του 2025 για τα καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο μοντέλα της με θερμικό κινητήρα ώστε να πληρούν τα αυστηρότερα όρια εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα.

Αναπόφευκτα, αυτές συμπεριλαμβάνουν και το Golf, τον πάλαι ποτέ «βασιλιά» των ευρωπαϊκών πωλήσεων. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία θα προσαρμόσει το μικρομεσαίο μοντέλο στα νέα δεδομένα και αυτό θα γίνει τον επόμενο χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Το 2024 αναμένεται να παρουσιαστεί η επανασχεδιασμένη εκδοχή του Golf VIII. Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές που θα έχει το αμάξωμά του και την αναβάθμιση του εξοπλισμού του, το μοντέλο θα έχει και μία ουσιαστική μηχανολογική αλλαγή.

Από τότε, θα πάψει να διατίθεται στην έκδοσή του με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων και θα πωλείται μόνο με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι αυτή η απόφαση –όπως και η παρουσίαση του επανασχεδιασμένου μοντέλου– έχει προγραμματιστεί να συμπέσει τη συμπλήρωση 50 ετών από την εμφάνιση του Golf στην αγορά.

Η κατάργηση του χειροκίνητου κιβωτίου θα αφορά σε όλες τις εκδόσεις του -ακόμα και στο GTI. Σημειώνουμε ότι το 2025 θα είναι η επέτειος μισού αιώνα για το Golf GTI, δηλαδή ακόμα ένα σημαντικό ορόσημο τόσο γι’ αυτό όσο και για την ίδια τη Volkswagen.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο συλλεκτικό VW Golf R 333
Το VW Amarok όπως δεν το έχετε ξαναδεί
Γιατί η VW σταματά σε κάποιες αγορές τα βασικά Golf και ID.3;