Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε την Mercedes-AMG SL63 να τα βάζει με τον «τάρανδο»

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε την Mercedes-AMG SL63 να τα βάζει με τον «τάρανδο»

ΝΕΑ

Δείτε την Mercedes-AMG SL63 να τα βάζει με τον «τάρανδο»

ΝΕΑ

Πώς συμπεριφέρεται η εξωτική Mercedes-AMG SL63 στο τεστ αποφυγής ταράνδου;

Advertisement
Advertisement

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος φανατικός των αυτοκινήτων που ξοδεύει σχεδόν 270.000 ευρώ για να αγοράσει την εξωτική Mercedes-AMG SL63 και ρώτησε τον πωλητή τις επιδόσεις που έχει το αυτοκίνητο στο τεστ αποφυγής ταράνδου. Ελάχιστοι θα το έχουν κάνει και ακόμα πιο λίγοι έχουν μπει στη διαδικασία να δοκιμάσουν τις επιδόσεις του εκρηκτικού μοντέλου.

Ευτυχώς υπάρχουν και οι συνάδελφοι του KM77.com που αποφάσισαν να βάλουν δύσκολα την SL63 δοκιμάζοντας την στο τεστ ταράνδου και μάλιστα σε δύο επιλογές οδήγησης, την Comfort και την Sport+. Χωρίς αμφιβολία στην επιλογή Sport+ το αυτοκίνητο είναι πιο άμεσο, στρίβει αστραπιαία και επιταχύνει πιο γρήγορα.

Advertisement
Advertisement

Παρόλα αυτά και στην επιλογή Comfort η Mercedes-AMG SL63 τα καταφέρνει περίφημα έχοντας μόνο μια μικρή τάση υποστροφής. Η SL63 ολοκληρώνει τη διαδικασία σε 22,8 δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας εξαιρετικό χρόνο αν αναλογιστούμε ότι η Porsche Taycan GTS γράφει 21,5 δευτερόλεπτα και το Tesla Model S Plaid ολοκληρώνει το τεστ σε 21,8 δευτερόλεπτα.

Η υψηλότερη ταχύτητα επιτυγχάνεται στο Sport+ Mode με ταχύτητα εισόδου τα 78 χλμ./ώρα σε αντίθεση με τα 75 χλμ./ώρα στο Comfort Mode, ωστόσο η επιπλέον ταχύτητα προκαλεί γλιστρήματα και κατ’ επέκταση μειώνει την ταχύτητα στο δεύτερο σκέλος του τεστ.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η SL63 είναι εξοπλισμένη με έναν V8 κινητήρα 4.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο φτάνει τους 577 ίππους.

Δείτε το τεστ ταράνδου της SL63.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λεφτά υπάρχουν για γκάζια και χλιδή!
Με νέο λογότυπο πωλούνται πλέον τα μοντέλα της Mercedes-AMG
Δοκιμή: Mercedes-Benz GLC 400 e 4MATIC