Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Tushek Aeon των 2.535 ίππων θα ανταγωνίζεται το Chaos;

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Tushek Aeon των 2.535 ίππων θα ανταγωνίζεται το Chaos;

ΝΕΑ

Το Tushek Aeon των 2.535 ίππων θα ανταγωνίζεται το Chaos;

ΝΕΑ

Ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar έρχεται να διεκδικήσει φήμη και μερίδιο αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Ο Αλιόσα Τούσεκ, ίδρυσε την εταιρεία του το 2008. Όμως, η ενασχόλησή του με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες είχε ξεκινήσει ήδη από την παιδική και εφηβική ηλικία του και διατρανώθηκε με την εμπλοκή του τόσο σε αγώνες αυτοκινήτου όσο και μοτοσυκλέτας, όπου διακρίθηκε.

Το Aeon είναι το καινούργιο μοντέλο που δημιούργησε. Το νέο hypercar θα διατίθεται τόσο ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο όσο και με κινητήρα υβριδικής διάταξης.

Όπως ανακοινώνει η Τushek, στην πρώτη περίπτωση, το Aeon E έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 2.535 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη, το μοντέλο ονομάζεται Aeon H, διαθέτει έναν V8 κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα και η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του φτάνει τους 1.957 ίππους.

Η σλοβενική εταιρεία δεν έκανε γνωστά τα τεχνικά στοιχεία που να αφορούν και τις δύο εκδοχές του «Αιώνα». Αυτό αναμένεται να γίνει όταν θα παρουσιαστεί επίσημα.

Advertisement

Ωστόσο, για να τονίσει η Τushek τις δυνατότητες των επιδόσεων και της επιτάχυνσης που θα έχουν και οι δύο εκδόσεις το Aeon, γνωστοποίησε το βάρος τους.

Advertisement

Έτσι, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Aeon E θα ζυγίζει 1.600 κιλά, βάρος το οποίο είναι χαμηλό για τα δεδομένα του αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει μια αναλογία μόλις 0,6 κιλά/ίππο.

Αντίστοιχα, στο Aeon H (στην έκδοση με τον υβριδικής διάταξης κινητήρα), το βάρος του θα είναι 1.480 κιλά, κάτι που σημαίνει μια η αναλογία μόλις 0,7 κιλά/ίππο.

Advertisement

Ο Τούσεκ δήλωσε ότι και στις περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να εξατομικεύει το hypercar σε μεγάλο βαθμό, αναφορικά με τον εξοπλισμό του και τον χρωματισμό τού εσωτερικού. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα είναι απαράμιλλη η οδική συμπεριφορά του και η ευχαρίστηση που θα δίνει στον οδηγό.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα παρουσιαστεί επίσημα το Aeon. Βάσει των πρώτων στοιχείων, θα ανταγωνίζεται τα κορυφαία hypercars της εποχής μας είτε αμιγώς ηλεκτροκίνητα, όπως το Pininfarina Battista, είτε με κινητήρα υβριδικής διάταξης, όπως το Koenigsegg Gemera. Μένει να δούμε πώς θα στέκεται και απέναντι στο Chaos.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tushek Ts 900 Apex: Υβριδικό supercar από τη Σλοβενία (+video)
Η Zenvo ετοιμάζει και άλλο supercar
Ποιο Chaos; Ιδού το 777 των 7 εκατομμυρίων!