Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο ρεκόρ επιτάχυνσης από το Pininfarina Battista (+video)

Ελλάδα 22:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο ρεκόρ επιτάχυνσης από το Pininfarina Battista (+video)

ΝΕΑ

Απίστευτο ρεκόρ επιτάχυνσης από το Pininfarina Battista (+video)

ΝΕΑ

Το μοναδικό ηλεκτρικό supercar Battista κατάφερε να σπάσει τα χρονόμετρα γράφοντας νέο ρεκόρ επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Όταν δημιουργήθηκε η Automobili Pininfarina στη Γερμανία (και όχι στην Ιταλία που είναι η έδρα του διάσημου σχεδιαστή αυτοκινήτων) κανείς ίσως δεν θα περίμενε ότι μερικά χρόνια αργότερα θα μιλάγαμε για ρεκόρ επιδόσεων. Τον Ιούλιο που μας πέρασε η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή του επιβλητικού Battista το οποίο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά πίσω στο 2018

Το ηλεκτρικό supecar ήρθε για να κάνει κρότο στον κόσμο των αυτοκινήτων επιδόσεων και με το καλημέρα έδειξε τα δόντια του. Γνωρίζαμε ότι το αυτοκίνητο είναι γρήγορο, αλλά το πόσο γρήγορο πραγματικά αφήνει και τον πιο δύσπιστο άφωνο. Το Battista κατάφερε να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,86 δευτερόλεπτα, κάτι που του δίνει το ρεκόρ επιτάχυνσης. Οι δοκιμές έγιναν στο Dubai Autodrome.

Advertisement
Advertisement

Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η Tesla S Plaid με 1,99 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ/ώρα, ενώ η Rimac Nevera από την Κροατία έχει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας ηλεκτρικού supercar με 412 χλμ/ώρα. Εκτός από τα 0-100 χλμ/ώρα, η Battista εντυπωσιάζει και στα υπόλοιπα νούμερα καθώς τα 0-200 χλμ/ώρα φτάνουν σε 4,75 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα.

Το Pininfarina Battista είναι εξοπλισμένο με 4 ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 1.900 ίππους και 2.340 Nm ροπής. Η μπαταρία προέρχεται από την Rimac με χωρητικότητα 120 kWh, ενώ μόλις 150 Battista θα κατασκευαστούν. Μαντέψτε που θα πάνε οι πρώτες παραδόσεις; Σωστά, στην Σαουδική Αραβία με τιμή έναρξης τα 2.200.000 ευρώ, προ φόρων!

Advertisement

Βίντεο με το Battista.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες χώρες είναι πιο έτοιμες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα;
Ποιες μάρκες έχουν αυξήσει τις πωλήσεις στην Ελλάδα πάνω από 100%;
Ο Elon Musk ανακοινώνει την απελευθέρωση της πλήρους αυτονομίας