Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Zenvo ετοιμάζει και άλλο supercar

Ελλάδα 23:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Zenvo ετοιμάζει και άλλο supercar

ΝΕΑ

Η Zenvo ετοιμάζει και άλλο supercar

ΝΕΑ

H Zenvo Automotive ιδρύθηκε το 2007, έχει έδρα στη Δανία και είναι ένας μικρός κατασκευαστής supercar και εσχάτως και hypercar μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Το πιο πρόσφατο δημιούργημα της Zenvo Automotive είναι το Aurora, ένα νέο hypercar το οποίο διαθέτει έναν V12 με υβριδική υποβοήθηση.

Αυτός έχει χωρητικότητα 6,6 λίτρα, διαθέτει τέσσερα turbo και αποδίδει συνδυαστικά από 1.471 έως 1.876 ίππους στην εκδοχή με τους δύο ηλεκτροκινητήρες εμπρός.

Το εν λόγω μοντέλο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την Tur (η πιο ισχυρή) και την Agil με τη δεύτερη να διαθέτει πιο σπορ εμφάνιση και μεγάλη πίσω αεροτομή.

Advertisement
Advertisement

Από την εταιρεία ανακοινώθηκε ότι, συνολικά, θα κατασκευαστούν 100 μονάδες του αυτοκινήτου το οποίο είναι χειροποίητο. Ο ρυθμός παραγωγής θα είναι 25 οχήματα κατ’ έτος καθώς αυτή είναι η δυνατότητα που έχει η Zenvo Automotive με το προσωπικό που διαθέτει.

Ωστόσο, τα στελέχη της εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν και ένα νέο μοντέλο το οποίο θα είναι πιο προσιτό και θα εφοδιάζεται με μικρότερης χωρητικότητας κινητήρα.

Advertisement

Αυτό δήλωσε ο Γιενς Σβέρντρουπ, Εμπορικός Διευθυντής της Zenvo Automotive, μιλώντας στο βρετανικό Autocar. Όπως είπε, το νέο hypercar θα βασίζεται στο νέο μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα που εξέλιξε και κατασκεύασε η εταιρεία.

Advertisement

Αυτό δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και σε οχήματα μικρότερων διαστάσεων σε σχέση με αυτές του Aurora (σημ.: 4.836 χλστμ. μήκος, 2.020 χλστμ. πλάτος, 1.097 χλστμ. ύψος).

Συγκεκριμένα, ο Σβέρντρουπ είπε: «Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε ένα εκτός δρόμου όχημα, όπως ένα SUV hypercar. Όμως, αυτό είναι θεωρητικό, δεν νομίζω ότι θα πραγματοποιηθεί.

Advertisement

»Έχουμε κάποιους πελάτες μας οι οποίοι θέλουν έναν V6 ή έναν V8 ο οποίος θα προέρχεται από τον V12. Είναι ένα σύνολο το οποίο ίσως χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον, εάν θέλουμε (να κατασκευάσουμε) ένα “μικρό” hypercar, παραδείγματος χάρη. Όμως, όλα θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση που θα υπάρξει γι’ αυτό, τελικά», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μην περιμένετε το Chaos, ήρθε το Zenvo Aurora με τα 1.850 άλογα
Πόσα TSR-GT θα κατασκευάσει η Zenvo;  
Η ενεργή πίσω πτέρυγα του Zenvo TSR-S εν δράσει (video)

.