Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο Chaos; Ιδού το 777 των 7 εκατομμυρίων!

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο Chaos; Ιδού το 777 των 7 εκατομμυρίων!

ΝΕΑ

Ποιο Chaos; Ιδού το 777 των 7 εκατομμυρίων!

ΝΕΑ

Το λένε 777, είναι Ιταλικό και όταν το αγοράσεις δεν μπορείς να το πάρεις σπίτι σου! Μήπως καλύτερα να περιμένεις το Chaos;

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να υπάρχει κρίση και έκρηξη του πληθωρισμού, όμως τα supercars αυξάνονται διαρκώς. Και νέοι παίκτες μπαίνουν από το πουθενά σε αυτή την μικρή κάστα αυτοκινήτων.

Το εντυπωσιακό σχήμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες θα κατασκευάζεται στην Ιταλία και έχει πολλά και ενδιαφέρονται στοιχεία. Ονομάζεται 777, θα φτιαχτεί σε μόλις 7 κομμάτια και το κόστος του καθενός έχει υπολογιστεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδρυτής της εταιρίας είναι ο Andrea Levy, ένας επιχειρηματίας και μεγάλος συλλέκτης αυτοκινήτων. Το 777 είχε πρώτα ανακοινωθεί το 2022 και τώρα επιστρέφει με πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες και στην οριστική του μορφή.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα έχει σχεδιαστεί από τον Umberto Palermo και έχει πολλά στοιχεία από τα αγωνιστικά του WEC, με ένα πολύ σύνθετο αεροδυναμικό πακέτο, και φυσικά θέση για μόλις έναν επιβάτη.

Το 777 δεν μπορεί να βγάλει άδεια για κυκλοφορία σε δημόσιο δρόμο, οπότε αναγκαστικά θα κινείται μόνο σε πίστα. Για την κατασκευή του πλαισίου έχει βάλει το χεράκι της η Dallara με ένα εντελώς αγωνιστικό μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα.

Advertisement

Ο κινητήρας είναι ένας V8 των 4,5 λίτρων με απόδοση 740 ίππων στις 9.000 στροφές. Το βάρος του είναι εξαιρετικά χαμηλά, στα 900 μόλις κιλά, ενώ η τελική του φθάνει τα 370 χλμ/ώρα. Το αεροδυναμικό πακέτο μπορεί να δημιουργήσει κάθετη δύναμη 2.100 κιλών!

Advertisement

Η ανάρτηση και τα φρένα είναι φερμένα από αγώνες, με την εταιρία να υποστηρίζει ότι μπορεί να επιτύχει πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης των 4,0 g.

Σύμφωνα με την εταιρία, τα πρώτα αυτοκίνητα θα δοθούν στους ιδιοκτήτες τους το 2025. Για την ακρίβεια δεν πρόκειται να τα έχουν στο σπίτι τους, αλλά θα αποθηκευτούν στην πίστα της Μόντσα.

Εκεί θα μπορούν όποτε θέλουν οι ιδιοκτήτες να πηγαίνουν να τα οδηγούν, με την εταιρία να υποστηρίζει ότι ο χρόνος που κάνει στη Μόντσα είναι μόλις 20 δευτερόλεπτα πιο αργός από ένα μονοθέσιο της Formula 1 του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η κόρη του Σπύρου Πανόπουλου ίπταται δίπλα από το Chaos
Made in Greece ηλεκτρικά σκούτερ: Γιατί όχι;
Η τιμή του πρώτου Ελληνικού «τζιπ» Keraboss Super K