Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Toyota Yaris GR Sport

Ελλάδα 21:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Toyota Yaris GR Sport

ΝΕΑ

Επίσημο: Toyota Yaris GR Sport

ΝΕΑ

Το δημοφιλές «μικρό» της Toyota αποκτά ακόμα πιο αθλητικό λουκ και πιο σπορτίφ οδική συμπεριφορά, στην ολοκαίνουρια έκδοση GR Sport. Πότε θα διατεθεί στην αγορά;

Advertisement
Advertisement

Έντονα αθλητική εικόνα αποκτά το δημοφιλές Toyota Yaris, μετά την διεύρυνση των εξοπλιστικών εκδόσεων με την σπορτίφ πρόταση “GR Sport”.

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο είτε με τον ατμοσφαιρικό 1.500αρη υβριδικό κινητήρα τον 116  ίππων, είτε με τον ίδιου κυβισμού κινητήρα (μη-υβριδικό) των 125 ίππων –αμφότεροι με αυτόματο κιβώτιο CVT.

Τόσο η μπροστινή όσο και η πίσω ανάρτηση φέρουν επεμβάσεις, με τα αμορτισέρ να είναι σημαντικά βελτιωμένα για καλύτερο φιλτράρισμα των κραδασμών κατά την κίνηση σε κακής ποιότητας άσφαλτο. Αναβαθμισμένα είναι και τα πίσω ελατήρια για μείωση των κλίσεων του αμαξώματος, αλλά και περιορισμό της ανύψωσης του τροχού κατά το φρενάρισμα και τις επιταχύνσεις.

Advertisement
Advertisement

Ακέραιο δεν έμεινε ούτε το σύστημα διεύθυνσης, το οποίο πλέον παρέχει μεγαλύτερη ακρίβεια στις εντολές του οδηγού, αλλά και καλύτερο feedback.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ TOYOTA GR YARIS ΤΩΡΑ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ

Advertisement

Η λίστα των αλλαγών περιλαμβάνει, ακόμα, κάποιες ενισχύσεις στο δάπεδο του Yaris για βελτίωση της ακαμψίας του αμαξώματος, του χειρισμού, αλλά και της σταθερότητας, ενώ έχουν προστεθεί και κάποια επιπλέον ένθετα εντός των θόλων όλων των τροχών για βελτίωση της αεροδυναμικής.

Σε επίπεδο εμφάνισης το GR Sport εισάγει το νέο χρώμα Dynamic Grey με μαύρες λεπτομέρειες στο αμάξωμα και ομόχρωμη οροφή. Έχουν προστεθεί ζάντες 18 ιντσών με κόκκινες λεπτομέρειες, η μάσκα φέρει πιο «επιθετική» σχεδίαση και στο πίσω μέρος υπάρχει διαχύτης σε σχήμα “T”.

Advertisement

Το αθλητικό στιλ είναι διάχυτο και στο εσωτερικό, με λογότυπα Gazoo Racing στο τιμόνι και το προσκέφαλο των καθισμάτων, αλλά και σχετικές ενδείξεις στον πίνακα οργάνων.

Τα καθίσματα φέρουν νέες, υφασμάτινες επενδύσεις με κόκκινες ραφές και προαιρετικά προσφέρονται θερμαινόμενα καθίσματα στο υλικό “Ultrasuede”. Τέλος, τόσο το τιμόνι όσο και ο επιλογέας ταχυτήτων είναι σε διάτρητο δέρμα, απογειώνοντας το σπορτίφ λουκ του Yaris GR Sport.

Advertisement

Όπως ανακοινώνει η Toyota, η νέα, σπορτίφ έκδοση του δημοφιλούς μικρού θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Toyota Corolla Cross για την Ευρώπη
Το Toyota GR Yaris τώρα «καίει» και υδρογόνο
Δοκιμή: Toyota RAV4 Plug-In Hybrid