Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Toyota Land Cruiser και ως περιπολικό (+video)

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Toyota Land Cruiser και ως περιπολικό (+video)

ΝΕΑ

To Toyota Land Cruiser και ως περιπολικό (+video)

ΝΕΑ

To Land Cruiser δεν είναι μόνο ένα πολύ καλό εκτός δρόμου όχημα για ιδιώτες. Είναι και ένα αποτελεσματικό τετράτροχο εργαλείο για αποστολές.

Advertisement
Advertisement

Διαχρονικά, η Toyota προσπάθησε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Land Rover. Το Land Cruiser είχε τον ίδιο ρόλο με τα Series (I, II, III) ή το Defender, αντίστοιχα.

Δεν ήταν μόνο ένα ικανό «τζιπ», αποτέλεσε και το απαραίτητο όχημα για την πραγματοποίηση αποστολών σε όλο τον κόσμο, είτε για εξερεύνηση περιοχών είτε για ανθρωπιστικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς.

Στην Ιαπωνία, το μοντέλο χρησιμοποιείται και από την αστυνομία στον νομό Saga, στο νησί Kyushu, στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο Land Cruiser είναι της Σειράς 100 (J100 Series), δηλαδή αυτό που κατασκευαζόταν από το 1998 έως και τα μέσα του 2007.

Το αμάξωμά του είναι βαμμένο στα χρώματα που χρησιμοποιεί η ιαπωνική Τροχαία, δηλαδή άσπρο και μαύρο. Στη μάσκα του, ο εταιρικός λογότυπος της Toyota έχει καλυφθεί από το ομοίωμα χρυσάνθεμου το οποίο συμβολίζει την ασπίδα του Αυτοκράτορα της χώρας, ένα έμβλημα το οποίο χρησιμοποιεί ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του.

Advertisement

Όπως είναι φυσικό, το όχημα διαθέτει όλο τον εξοπλισμό που πρέπει να υπάρχει σε ένα περιπολικό, δηλαδή ασύρματο και «φάρο». Επίσης, διαθέτει και πριόνι για να κόβουν και να απομακρύνουν οι αστυνομικοί κλαριά τα οποία παρεμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών ή σε άλλες περιπτώσεις που είναι απαραίτητο.

Advertisement

Πέραν αυτών, υπάρχει όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός που χρειάζονται για να κάνουν το έργο τους και να αντιμετωπίσουν τις πολλές και διάφορες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους.

Το αυτοκίνητο διαθέτει τον διάταξης V8 βενζινοκινητήρα ο οποίος έχει χωρητικότητα 4,7 λίτρα. Βάσει των ιαπωνικών προδιαγραφών αποδίδει 235 ίππους/4.800 σ.α.λ., ενώ στα οχήματα που εισάγονταν στην Ευρώπη η μέγιστη ισχύς του ήταν 275 ίπποι/4.800 σ.α.λ.

Advertisement

Στο σχετικό βίντεο μπορούμε να δούμε αναλυτικότερα τα στοιχεία του αυτοκινήτου, αν και υπάρχει η δυσκολία κατανόησης της γλώσσας για την πλειονότητα ημών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το εμβληματικό Toyota Land Cruiser θα γίνει ποτέ ηλεκτρικό;
Απίστευτο! Σε πόσα λεπτά έγινα ανάρπαστα 1.000 Toyota Land Cruiser;
Πιθανή επιβολή προστίμου στην Toyota