Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το εμβληματικό Toyota Land Cruiser θα γίνει ποτέ ηλεκτρικό;

Ελλάδα 22:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το εμβληματικό Toyota Land Cruiser θα γίνει ποτέ ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Το εμβληματικό Toyota Land Cruiser θα γίνει ποτέ ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσίασε το πρωτότυπο Land Cruiser SE ως μια σπουδή για ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Όμως, υπάρχει πιθανότητα να το δούμε ως μοντέλο παραγωγής, τελικά.

Advertisement
Advertisement

Ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα από την Toyota το οποίο θα φέρει την ονομασία Land Cruiser ίσως να είναι ιεροσυλία για την ιστορία του εκτός δρόμου μοντέλου.

Ως γνωστόν, η ιαπωνική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρά με λελογισμένο ρυθμό στην εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, συγκριτικά με ό,τι ισχύει σε άλλες εταιρείες.

Το Land Cruiser είναι τόσο εμβληματικό για την Toyota (αλλά και μεταξύ των φίλων των εκτός δρόμου οχημάτων) που θα μπορούσε να αποτελέσει την αιτία και τη βάση για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής υποεταιρείας με αυτήν την ονομασία, εντός του ιαπωνικού Ομίλου (φυσικά, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και με την Corolla).

Advertisement
Advertisement

Πάντως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει. Αντιθέτως, οι άνθρωποι της εταιρείας προγραμματίζουν τον εμπλουτισμό της διαθέσιμης γκάμας του μοντέλου με τη δημιουργία και μιας αμιγώς ηλεκτρικής εκδοχής του.

Το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Land Cruiser SE (φωτογραφίες), το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι, έδειξε την πρόθεσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα θα εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής και θα παρουσιαστεί το 2026, όταν θα συμπληρωθούν 75 χρόνια από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το Land Cruiser.

Advertisement

Βάσει όσων αναφέρει το βρετανικό Autocar, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «e-TNGA» και θα διαθέτει μπαταρίες με πρισματικά στοιχεία οι οποίες έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και θα μπορούν να δίνουν θεωρητική αυτονομία έως 1.000 χλμ.

Advertisement

Εκτός από την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Toyota εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν και μια εκδοχή του Land Cruiser η οποία θα εφοδιάζεται με υβριδικής διάταξης κινητήρα, ίσως και μια έκδοσή του με μικρότερες διαστάσεις που θα είναι πιο προσιτή στην απόκτησή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται μίνι καθαρόαιμο Toyota Land Cruiser με 25.000 ευρώ;
Συγκριτική δοκιμή: Toyota Aygo X 1.0 vs Suzuki Ignis 1.2
Ο Τογιόντα… βάζει (ξανά) πλάτη για την Toyota!