Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Toyota FJ Bruiser πορώνει ακόμη και τον πιο τρελαμμένο off-roader (+video)

Ελλάδα 4:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Toyota FJ Bruiser πορώνει ακόμη και τον πιο τρελαμμένο off-roader (+video)

ΝΕΑ

Το Toyota FJ Bruiser πορώνει ακόμη και τον πιο τρελαμμένο off-roader (+video)

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσιάζει στην έκθεση SEMA ένα απίστευτο κόνσεπτ που δείχνει ικανό να πάει παντού.

Advertisement
Advertisement

Οι Ιάπωνες αποφάσισαν απ’ ό,τι φαίνεται να επιστρέψουν στη δεκαετία του ’60 και έτσι εξέλιξαν ένα… αγροτικό σε τέτοιο βαθμό που να το θέλουν διακαώς οι πιο παθιασμένοι off-roaders.

Η Toyota πήρε το FJ45 του 1966 και να το μετέτρεψε σε κάτι μοναδικό. Πιο συγκεκριμένα, το ονόμασε FJ Bruiser και πρόκειται για ένα σούπερ off-road όχημα το οποίο θα μπορεί να κάνει… άλματα ακόμα και πάνω σε βράχους.

Για σκεφτείτε ένα pickup τόσο παλιό που υπάρχει μόνο σαν ανάμνηση να έχει πάνω του μοντέρνα τεχνολογία, αλλά και να κρατά το ρετρό design του. Είναι σαν ουσιαστικά οι Ιάπωνες να γυάλισαν το αμάξωμα και τα πλαστικά, για να το τοποθετήσουν πάνω στους τεράστιους τροχούς μεγέθους 20 ιντσών οι οποίοι συνδυάζονται με κορυφαία off-road λάστιχα.

Advertisement
Advertisement

Αυτά τα νέα στοιχεία αυξάνουν κατά πολύ την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, ενώ οι αναρτήσεις με τη μεγάλη διαδρομή έχουν ελατήρια της Eibach και αμορτισέρ της Fox. Επιπροσθέτως, το πολύ στιβαρό πλαίσιο είναι σωληνωτό, υπάρχουν roll-bars πίσω από την καμπίνα, καθώς και ενισχυμένη προστασία του δαπέδου.

Η Complete Customs ανέλαβε την εσωτερική διαμόρφωση του διθέσιου «κτήνους» της Toyota και φυσικά δεν παρέλειψε να τιμήσει τον προκάτοχο της δεκαετίας του ’60 χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές καρό επενδύσεις στο σαλόνι.

Advertisement

Το δυναμικό off-road όμως δεν εξασφαλίζεται μόνο από αναρτήσεις, τροχούς, στήσιμο και πλαίσιο. Για τον σκοπό αυτό υπάρχει και ένας αγωνιστικός κινητήρας που τρομάζει.

Advertisement

Συγκεκριμένα, η «καρδιά» του FJ Bruiser είναι ένας V8 τον οποίο μπορεί να τον βρει κανείς και στο αγωνιστικό TRD που τρέχει στο πρωτάθλημα NASCAR.

Οι μετατροπές που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο μοτέρ του επιτρέπουν να αποδίδει 725 ίππους στο δρόμο, με την εξάτμιση της MagnaFlow να βοηθάει ταυτόχρονα στο να το ακούν… όλοι.

Advertisement

Το κιβώτιο είναι αυτόματο με τρεις(!) ταχύτητες, κατασκευασμένο από την Rancho Drivetrain Engineering. Σύμφωνα με την Toyota, το FJ Bruiser μπορεί με πρώτη σχέση και 7.000 στροφές να «σέρνεται» με 19 χλμ/ώρα και με τρίτη σχέση και ίδιες στροφές να «πετάει» με 266 χλμ./ώρα. Στη θεωρία…

Το θηριώδες αυτοκίνητο αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα highlight στο περίπτερο της Toyota στη SEMA και τα βλέμματα και οι εντυπώσεις που θα τραβήξει προβλέπεται να είναι πολλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται μίνι καθαρόαιμο Toyota Land Cruiser με 25.000 ευρώ;
Η Toyota δείχνει teaser του νέου Land Cruiser και εντυπωσιάζει
Ένα adventure truck αξίας 350.000 ευρώ