Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Toyota bZ Compact SUV δείχνει την επόμενη μέρα

Ελλάδα 0:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Toyota bZ Compact SUV δείχνει την επόμενη μέρα

ΝΕΑ

Το Toyota bZ Compact SUV δείχνει την επόμενη μέρα

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία μας δείχνει μέσω του εικονιζόμενου concept car την σχεδιαστική γραμμή που θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Μία σχεδιαστική γραμμή που πιθανότατα θα περάσει και στην επόμενη γενιά C-HR η οποία θα είναι ενδεχομένως μόνο ηλεκτρική.

Πρόσφατα η Toyota παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Prius και δίχως να χάσει χρόνο μας αποκαλύπτει και το πολύ ενδιαφέρον bZ Concept.

Όπως μαρτυρά και η ονομασία του μοντέλου πρόκειται για ένα πρωτότυπο με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης που εντάσσεται στα bZ4x και bZ3.

Advertisement
Advertisement

Το ιαπωνικό concept car κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και η Toyota μας δίνει μια γεύση κάτω από την ομπρέλα της μάρκας «bZ» (Beyond Zero).

Το Toyota bZ Compact SUV Concept έχει σχεδιαστεί ως ένα πλήρες ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία (BEV), με μια μινιμαλιστική σχεδίαση που θα περίμενε κανείς από ένα δυναμικό BEV. Το οποίο χρησιμοποιεί βιώσιμα υλικά, που ταυτόχρονα προσφέρει επίσης δυναμικές επιδόσεις, κορυφαία τεχνολογία και κομψή εμφάνιση, όπως τονίζουν οι Ιάπωνες.

Advertisement

Το αεροδυναμικό σχήμα του bZ Concept με την επιθετική σχεδίαση τονίζεται ακόμη περισσότερο από τους κοντούς προβόλους.

Advertisement

Παράλληλα, η μεταμοντέρνα σχεδίαση στο εσωτερικό, περιλαμβάνει από ψηφιακές οθόνες έως καθίσματα κατασκευασμένα από φυτικά και ανακυκλωμένα υλικά στο πρότυπο του Beyond Zero. Ένας ψηφιακός αόρατος βοηθός στο αυτοκίνητο «συνδέει» τον οδηγό και τους επιβάτες μέσω ηχητικών και οπτικών ενδείξεων.

Advertisement

Η Toyota δεν έδωσε πληροφορίες για το όχημα, αναφέροντας μόνο το γεγονός πως πρόκειται για ένα μοντέλα της «οικογένειας» αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων bZ που εξελίσσονται και δοκιμάζονται αυτή την περίοδο. Θυμίζουμε πως στην πλατφόρμα e-TNGA η Toyota θα στηρίξει έξι ηλεκτρικά μοντέλα bZ.

Περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω concept θα αποκαλυφθούν τον Δεκέμβριο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Toyota Prius (+video)
Η Toyota προειδοποιεί για αύξηση τιμών
Η Toyota θα αλλάξει προσέγγιση για τα ηλεκτρικά;