Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Suzuki Jimny έγινε ακόμα πιο ικανό στο off road

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Suzuki Jimny έγινε ακόμα πιο ικανό στο off road

ΝΕΑ

Το Suzuki Jimny έγινε ακόμα πιο ικανό στο off road

ΝΕΑ

Ο ιδιαίτερα ταλαντούχος εκδρομέας υποβάλλεται σε αναβαθμίσεις που απογειώνουν την εκτός δρόμου διάθεσή του.

Advertisement
Advertisement

Γνωστό για τον εξωστρεφή χαρακτήρα του έχει γίνει με το πέρασμα των χρόνων το Suzuki Jimny, γνωρίζοντας μεγάλη δημοτικότητα και στα μέρη μας, παρ’ όλο που πλέον σταδιοδρομεί αποκλειστικά ως επαγγελματικό.

Αυτές τις εκδρομικές βάσεις θέλουν να εμβαθύνουν περαιτέρω οι εταιρείες Delta4x4 και Avus Auto που ενώνουν τις δυνάμεις τους και αναβαθμίζουν σημαντικά το ιαπωνικό μοντέλο, εξοπλίζοντάς το με portal axles.

Πρόκειται για ένα σύστημα που χρησιμοποιείται ευρέως από τη G 500 4×4 και αφορά την τοποθέτηση των αξόνων και των διαφορικών πάνω από το κέντρο των τροχών, αυξάνοντας σημαντικά την απόσταση του οχήματος από το έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Επιστρέφοντας στο Jimny, οι portal axles, συνδυάζονται με μεγαλύτερους τροχούς, ειδική ανάρτηση και μπλοκέ διαφορικά και στους δύο άξονες, συνδράμοντας στην αύξηση της απόστασης στα 40 εκ.

Ειδικότερα, η Avus Auto θα κατασκευάσει 12 κομμάτια του Jimny με portal axles, με την Delta4x4 να αναλαμβάνει το υπόλοιπο σκέλος της αναβάθμισης.

Χαρίζει, λοιπόν, στο Jimny 18άρες ζάντες με all-terrain ελαστικά Cooper, προστατευτικούς θόλους τροχών, βούρτσα καθαρισμού ζαντών από ανοξείδωτο χάλυβα και προαιρετικά βαρούλκο τριών τόνων.

Advertisement

Όπως προαναφέρθηκε, θα κατασκευαστούν μόλις 12 κομμάτια, και τα πρώτα κομμάτια ήδη έχουν βρει ιδιοκτήτες. Πωλούνται στις αγορές της Ελβετίας και της Γερμανίας με την αρχική τιμή να φτάνει τα 56.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Suzuki Jimny, το… αγρίμι επέστρεψε!
Το Suzuki Jimny σε turbo πεντάθυρη έκδοση
Aυτό είναι το ανανεωμένο Suzuki Jimny

Advertisement