Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Suzuki Jimny, το… αγρίμι επέστρεψε!

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Suzuki Jimny, το… αγρίμι επέστρεψε!

ΝΕΑ

Video: Suzuki Jimny, το… αγρίμι επέστρεψε!

ΝΕΑ

Το νέο Suzuki Jimny επέστρεψε με τη μορφή του… επαγγελματικού οχήματος, κρατώντας ανέπαφες τις απίστευτες off-road ικανότητες.

Advertisement
Advertisement

Το Suzuki Jimny είχε πολύ υψηλή απήχηση στο κοινό με αποτέλεσμα η ελληνική αντιπροσωπεία να προσπαθεί να εκπληρώσει τις επιθυμίες των καταναλωτών.

“Θύμα” στον… “πόλεμο” στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε το Jimny.

Γι’αυτό και η συμβατική έκδοση σταμάτησε να κυκλοφορεί. Ωστόσο, το ιαπωνικό off-road animal επέστρεψε με επαγγελματική “περιβολή”, χωρίς να θυσιάζει καθόλου από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Jimny να ξεχωρίζει.

Advertisement
Advertisement

Εμφανισιακά, φέρει τη ρετρομοντέρνα σχεδίαση, ενώ η ειδοποιός διαφορά βρίσκεται στην καμπίνα, όπου τα πίσω καθίσματα αφαιρέθηκαν και στη θέση τους υπάρχει ένας κενός χώρος 863 λίτρων. Αυτός ο χώρος προστατεύεται από ένα στιβαρό πλέγμα, διαχωρίζοντας τους επιβάτες από το φορτίο.

Advertisement

Κάτω από το καπό του υπάρχει αποκλειστικά ένας ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρου ο οποίος αποδίδει 102 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 130 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου με σωστή κλιμάκωση αλλά κάπως σφικτή αίσθηση. Φυσικά ως καθαρόαιμο τζιπ το Jimny διαθέτει κεντρικό μηχανικό διαφορικό και βοηθητικό κιβώτιο με «κοντές» σχέσεις για τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να συναντήσει ο οδηγός εκτός δρόμου.

Διαβάστε την αναλυτική μας δοκιμή εδώ!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κόντρα μεταξύ Hummer H1 και Suzuki Jimny (VIDEO)
Δοκιμή: Suzuki Jimny 1.5 LCV
Η ΕΕ “τελειώνει” το Jimny ελέω CO2