Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Renault Scenic επιστρέφει και καινοτομεί

Ελλάδα 7:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Renault Scenic επιστρέφει και καινοτομεί

ΝΕΑ

To Renault Scenic επιστρέφει και καινοτομεί

ΝΕΑ

Η Renault παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το πρωτότυπο του νέου Scenic το οποίο, ως μοντέλο, θα εμφανιστεί στην αγορά το 2024.

Advertisement
Advertisement

Το Scenic ήταν πρωτοπόρος στην κατηγορία του, αυτή των compact MPV και εν πολλοίς όρισε τα δεδομένα σε αυτή, βρίσκοντας πολλούς μιμητές του. Τώρα, η Renault καινοτομεί και πάλι, καθώς η νέα γενιά του μοντέλου θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου που πραγματοποιείται εκεί, η γαλλική εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο του καινούργιου Scenic το οποίο έχει πολλά κοινά με το Scenic Vision το οποίο εμφανίστηκε τον περασμένο Μάιο.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, το πρωτότυπο του νέου μοντέλου θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-EV» η οποία χρησιμοποιήθηκε ήδη στο ίδιας τεχνολογίας Megane ETech. Το πρωτότυπο Scenic που εμφανίστηκε στο Παρίσι είναι πιο κοντά σε αυτό που θα έχει το μοντέλο παραγωγής αλλά διατηρεί το στυλ και το αμάξωμα του Scenic Vision.

Το καινούργιο μοντέλο θα έχει τη μορφή ενός crossover/SUV και όχι αυτό του ενός όγκου που είχαν οι προκάτοχοί του. Μάλιστα, θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Megane E-Tech, καθώς οι διαστάσεις του θα είναι παραπλήσιες με αυτές του Scenic Vision (σημ.: μήκος 4.490 χλστμ., πλάτος 1.900 χλστμ., ύψος 1.590 χλστμ.).

Advertisement

Όπως δήλωσαν τα στελέχη της Renault, θα διαθέτει μπαταρίες για να δίνουν την ενέργεια για την κίνησή του. Ωστόσο, δεν θα σταματήσουν την εξέλιξη του συστήματος που θα χρησιμοποιεί υδρογόνο για την παραγωγή τής ηλεκτρικής ενέργειας και το οποίο σκοπεύουν να θέσουν στην παραγωγή ως το 2030.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, το νέο Scenic θα παρουσιαστεί επίσημα το 2024 και θα αποτελείται ανακυκλωμένα υλικά σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό. Επίσης, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον εξοπλισμό προειδοποίησης και διευκόλυνσης του οδηγού, καθώς και στην άνεση και την ασφάλεια όλων των επιβατών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με το Renault 4EVER Trophy
Δοκιμή: Νέο Renault Scenic 1.3 TCe 140 PS
|Προ των πυλών το νέο Renault Scenic E-Tech

Advertisement