Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών το νέο Renault Scenic E-Tech

Ελλάδα 1:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών το νέο Renault Scenic E-Tech

ΝΕΑ

Προ των πυλών το νέο Renault Scenic E-Tech

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Renault προετοιμάζεται για τη νέα γενιά του. Το καινούργιο Scenic, γιατί περί αυτού πρόκειται, θα προσπαθήσει να σημάνει μια νέα, ηλεκτροκίνητη, εποχή για το ίδιο και την εμπορική πορεία του.

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνιση του πρωτότυπου ηλεκτροκίνητου Scenic Vision Concept πριν από μερικούς μήνες δεν ήταν μια τυχαία παρουσίαση και διαδικασία εκ μέρους της Renault. Κατά τη διάρκεια αυτής, όσο κι εάν τα στελέχη της προσπαθούσαν να το αποκρύψουν και να το αρνούνται ευγενικά, δεν μπορούσαν να αποφύγουν να ταυτιστεί η παρουσία του με το καινούργιο Scenic.

H πέμπτη γενιά τού μοντέλου εξελίσσεται ήδη και θα εμφανιστεί στην αγορά εντός του 2024 -τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος της Renault. Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά ως τώρα, το νέο μοντέλο θα διαθέτει την τεχνολογία E-Tech, δηλαδή θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-EV» («Common Module Family-Electric Vehicles»), δηλαδή σε αυτή που χρησιμοποιείται ήδη στα αμιγώς ηλεκτρικά Renault Megane και Nissan Ariya.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι το καινούργιο Scenic E-Tech θα διατίθεται με τον ηλεκτροκινητήρα των 218 ίππων και τις μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 60 kWh. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να είναι διαθέσιμο και σε τετρακίνητη εκδοχή με τους δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 394 ίππων και μπαταρίες 90 kWh (η τελευταία έκδοση υπάρχει ήδη στο Ariya).

Αναφορικά με τη σχεδίασή του, το αμάξωμα του καινούργιου Scenic E-Tech θα μοιάζει σε σημαντικό βαθμό με αυτό του Scenic Vision. Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο κ. Gilles Vidal, υπεύθυνος Σχεδιασμού της Renault, το νέο μοντέλο έχει κατά 90% ομοιότητα με το πρωτότυπο.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό τού Scenic E-Tech θα διατηρήσει τη φιλοσοφία των προκατόχων του. Έτσι, θα διακρίνεται για την ευρυχωρία και την πρακτικότητά του, όμως δεν είναι γνωστό κατά πόσο θα έχει τον ίδιο πολυχρηστικό χαρακτήρα για τον οποίο έχει ξεχώριζε στην κατηγορία του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Megane E-Tech: Πως τα πήγε με τον τάρανδο; (+video)
Το Renault Kangoo Van E-Tech, ο αθόρυβος επαγγελματίας (video)
Ήταν λάθος για τη Nissan η αποπομπή του Ghosn;