Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο test drive της ολοκαίνουριας BMW M5 CS (video)

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο test drive της ολοκαίνουριας BMW M5 CS (video)

ΝΕΑ

Το πρώτο test drive της ολοκαίνουριας BMW M5 CS (video)

ΝΕΑ

Ο γνωστός οδηγός αγώνων της BMW Team RLL, Connor DiPhillippi, κάθισε πίσω από το τιμόνι του ισχυρότερου μοντέλου στην ιστορία της BMW M, αποθεώνοντάς το.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του έτους η BMW αποκάλυψε το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της, την BMW M5 CS. Λίγο αργότερα, και χωρίς να χρονοτριβήσουν, οι Βαυαροί προχώρησαν στη δοκιμή του μοντέλου.

Αυτή διενεργήθηκε στο BMW Performance Center στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, επιστρατεύοντας τον οδηγό της BMW Team RLL, Connor DiPhillippi, ο οποίος έχει στεφθεί νικητής στις 24 ώρες της Daytona.

Advertisement
Advertisement

Με το που κάθισε πίσω από το τιμόνι του «θηρίου» και βύθισε το πόδι του στο γκάζι της BMW M5, ο 28χρονος Αμερικανός οδηγός έμεινε έκπληκτος από την ισχύ, τη ροπή και την ευελιξία της.

Παράλληλα, επιδοκίμασε τα υλικά που έχουν ενσωματωθεί στο εσωτερικό, εστιάζοντας στην αίσθηση και το feedback που παρέχει στον οδηγό το τιμόνι από Alcantara. Αποθεωτικά σχόλια έκανε και με φόντο τα ανθρακονημάτινα bucket καθίσματα.

«Τα αγόρια της BMW M στο Μόναχο, ξεπέρασαν τους εαυτούς της», ήταν το γενικό σχόλιο του DiPhillipi.

Advertisement

BMW M5 CS

Advertisement

Το γρηγορότερο δημιούργημα των Βαυαρών ενσωματώνει έναν twin-turbo V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων, ο οποίος, παράγει 636 άλογα και 750 Nm ροπής και είναι συνδεδεμένος με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (4WD)– με έμφαση στους πίσω.

Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 2,9 sec, με την τελική ν’ αντιστοιχεί σε 306 χλμ./ώρα.

Advertisement

Το σύστημα ανάρτησης της BMW M5 CS διαθέτει ελατήρια με μεγαλύτερο συντελεστή σκληρότητας, η απόσβεση είναι καλύτερη, ενώ η θέση οδήγησης είναι χαμηλωμένη.

Δείτε τον Connor DiPhillippi πίσω από το τιμόνι της νέας BMW M5 CS

 

Διαβάστε επίσης:

Πωλήσεις ηλεκτρικών: Η BMW τοποθετεί ψηλά τον πήχη

Φτιαγμένη BMW Μ850i είναι το απόλυτο περιπολικό

BMW M4 Off-Road αυτοκινούμενο τροχόσπιτο;