Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το πρώτο αγωνιστικό VW Golf GTI Mk8

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πρώτο αγωνιστικό VW Golf GTI Mk8

ΑΓΩΝΕΣ

Το πρώτο αγωνιστικό VW Golf GTI Mk8

ΑΓΩΝΕΣ

Η Volkswagen δεν χάνει χρόνο και παρουσιάζει την αγωνιστική έκδοση του Golf Mk8.

Advertisement
Advertisement

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Touring Car της Νότιας Αφρικής κάνει την πρώτη του εμφάνιση το αγωνιστικό VW Golf (GTI GTC).

Πιστή στο κοινό της Νότιας Αφρικής και την αγωνιστική της σκηνή η γερμανική μάρκα αντικαθιστά το Jetta με το νέο Golf GTI (Mk8). Η απόφαση πάρθηκε γιατί το Jetta δεν παράγεται με το τιμόνι στην δεξιά πλευρά και οι Γερμανοί επέλεξαν να το αντικαταστήσουν με το νέο Golf 8 GTI. Οι βασικές τεχνικές προδιαγραφές του GTI GTC δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά σίγουρα δείχνει εντυπωσιακό και παρουσιάζει και την εικόνα που θα έχει το αυτοκίνητο και σε άλλα πρωταθλήματα (Ευρώπης και Ασίας).

Όλα τα οχήματα που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα GTC Αφρικής διαθέτουν κοινό: πλαίσιο (σωληνωτό), κιβώτιο ταχυτήτων, ECU (ηλεκτρονικό εγκέφαλο) για τον έλεγχο της απόδοσης και τύπο ελαστικών. Έτσι οι αγώνες είναι, (όπως φαντάζεστε) πραγματικά μια μάχη μεταξύ των οδηγών .

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen Motorsport θα συμμετέχει με δύο Golf 8 GTI στην πρεμιέρα των αγώνων της κατηγορίας GTC1. Τα οχήματα θα οδηγήσουν ο πρωταθλητής του 2019 GTC1, Keagan Masters και ο πρωταθλητής του 2016 GTC2, Daniel Rowe. Η έναρξη του πρωταθλήματος GTC του 2020 καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του Covid-19, αλλά ομάδες και οδηγοί ελπίζουν ότι η σεζόν θα ξεκινήσει τον Αύγουστο με τον πρώτο γύρο πιθανότατα να πραγματοποιηθεί στο Zwartkops Raceway στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Advertisement

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιζόμαστε με το Jetta», δήλωσε η επικεφαλής της μάρκας Volkswagen για τη Νότια Αφρική, Martina Biene και πρόσθεσε: «Δεδομένου ότι το Jetta δεν προσφέρεται πλέον στις αγορές με το τιμόνι δεξιά, έπρεπε να βρούμε έναν κατάλληλο διάδοχο και από εκεί προήλθε η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε το Golf 8 GTI. Παρόλο που το Golf 8 GTI θα κυκλοφορήσει επίσημα και θα είναι διαθέσιμο το 2021, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να παρουσιάσουμε το Golf 8 GTI πριν από την κυκλοφορία του στην τοπική αγορά».

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ένα special VW Golf GTI από τις Oettinger και Engstler Motorsport

VW Golf GTI TCR: Με άξονα τα motorsport